Mainos

Käänne Ugandan mysteerissä: Suomalaismiehen kuolemaa ei tutkita murhana

2:40

MTV:n tietojen mukaan suomalaismiehen kuolemaa Ugandassa ei tutkita murhana, toisin kuin aiemmin on uutisoitu.

Keskusrikospoliisi tiedotti aiemmin tänään, että Suomen ja Ugandan poliisiviranomaiset ovat alkaneet vaihtaa tietoja tapaukseen liittyen. Keskusrikospoliisi sai Ugandasta virka-apupyynnön iltapäivällä, ja se ohjattiin kuolleen suomalaismiehen kotipaikkakunnan viranomaisille, eli Itä-Uudenmaan poliisille. 

Virka-apupyynnöstä käy ilmi, että kuolleen suomalaismiehen tapausta tutkitaan kuolemansyyn selvittämisenä, ei henkirikoksena. 

MTV:n tietojen mukaan keskusrikospoliisi ei ole saanut mitään virallisia tietoja, jotka antaisivat syytä epäillä asiassa rikosta.

Suomalaisissa tiedotusvälineissä kerrottiin eilen, että Ugandan poliisi tutkisi viime viikolla maan pääkaupungissa Kampalassa kuolleen suomalaismiehen tapausta murhana. Mies löydettiin kuolleena kaupungissa sijaitsevan hotellin huoneesta.

Myös MTV Uutiset uutisoi murhatutkinnasta asiasta ensimmäisenä uutisoineen Iltalehden tietoihin viitaten.

MTV Uutiset ei ole onnistunut tavoittamaan Ugandan poliisin edustajaa kommentoimaan asiaa lukuisista yrityksistä huolimatta.

Artikkelia korjattu 19.2.2018 kello 13.48: Jutussa kerrottiin aiemmin, että KRP olisi saanut Ugandan viranomaisilta oikeusapupyynnön. Kyse on kuitenkin virka-apupyynnöstä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.