Kaahailua, peltiä ruttuun ja moottoritien ramppi jumiin – sadat nuoret kruisailivat Tampereella

Tampereen seudulla oli eilen illalla ja alkuyöstä liikkeellä suuri määrä nuoria autoilla, kertoo Sisä-Suomen poliisi. Osa nuorista kaahaili paikoin kovia ylinopeuksia, ja kruisailu tuotti ainakin yhden peltikolarin, joka tukki moottoritien rampin.

Poliisi valvoi kokoontumisajoja ja joutui välillä puuttumaan nuorten ajamiseen. Komisario Marko Luosa Sisä-Suomen poliisista kertoo, että vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin. Kaahailu kuitenkin vaaransi sivullisten tielläliikkujien turvallisuuden. Kahden aikaan yöllä tilanne oli jo rauhoittunut.

Luosan mukaan satoja autoja oli aluksi kokoontunut Pirkkalan Jasperintielle, joka on tyypillinen autokokoontumisten tapaamispaikka. Sieltä autoilijat olivat ajaneet ympäri Tampereen seutua, ja päätyneet lopulta Tampereen keskustaan. Autoilijat eivät aiheuttaneet keskustassa muuta varsinaista häiriötä kuin sen, että kaduille ilmestyi yhtäkkiä valtava määrä autoja.

Poliisin mukaan useampi kuljettaja määrättiin illan aikana ajokieltoon ylinopeuksien takia.

Luosan mukaan Tampereen seudulle oli saapunut nuoria kuljettajia eri puolilta Pirkanmaata ja kauempaakin, jotkut satojen kilometrien päästä. Samaan aikaan illalla Keski-Suomessa oli puolestaan käynnissä mopoilijoiden kokoontumisajot.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja