Mainos

K-kauppiaiden juhlissa tapeltiin - poliisi keskeytti tapahtuman

Helsingin poliisi keskeytti viime yönä K-kauppiasliiton suurtapahtuman, K-Team -päivät, Helsingin messukeskuksessa tappeluiden vuoksi.

Poliisi otti samassa yhteydessä kiinni kolme henkilöä, joista kaksi vietiin selviämään ja kolmas rikoksesta epäiltynä Pasilan poliisivankilaan. Kaikki kolme olivat päässeet kotiin iltapäivään mennessä.

Poliisi sai klo 23.20 hälytyksen Messukeskukseen, jossa oli tuolloin 3500-4000 henkilöä ja 22 järjestyksenvalvojaa. Tilaisuudessa oli sattunut järjestyshäiriöitä, järjestyksenvalvojien vastustamisia sekä pahoinpitelyjä. Messukeskuksessa oli myös useita päihtyneitä.

Poliisi katsoi, että paikalla olevien turvallisuutta ei voitu enää taata ja keskeytti tilaisuuden.

Liiton aiemmat isot juhlat ovat poliisin mukaan sujuneet häiriöittä.

Juhlat sujuneet rauhallisesti parikymmentä vuotta

K-kauppiasliiton toimitusjohtaja Matti Mettälä on hyvin pahoillaan Messukeskuksen tapahtumista. Liitto on järjestänyt vastaavia tilaisuuksia 15-20 vuotta, ja tämä on ensimmäinen kerta, kun poliisi joutui keskeyttämään juhlat.

- Meillä ei ole tietoa yksittäisistä järjestyshäiriöistä. Saamme todennäköisesti huomenna Messukeskuksen järjestyksestä vastanneilta ja poliisilta raportit. Luemme ne läpi ja sitten tiedämme konkreettisesti, mitä siellä tapahtui. Selvitämme tämän perin pohjin ja mietimme sen jälkeen, onko näillä vaikutusta tuleviin tapahtumiin.

Hän huomautti, että jatkotoimien tarve riippuu raporttien sisällöstä.

- Tulemme tekemään kaiken, mitä voidaan tehdä, hän vakuutti.

Mettälä oli saanut tänään aamuyöllä klo 0.40 tiedon, että poliisi oli saapunut juhlapaikalle. Hän sai tuolloin tietää myös sen, että järjestyksenvalvojat eivät enää kyenneet ylläpitämään järjestystä, ja että juhlinta keskeytetään.

- Tilaisuus päättyi ja kaikki ohjattiin ulos hyvin rauhallisesti.

Mettälä toivoo, ettei K-ryhmäläisiä leimattaisi, koska järjestyshäiriöitä aiheuttivat yksittäiset henkilöt.

Eiliseen suurtapahtumaan osallistui runsaat 6000 K-ryhmäläistä kaikkialta Suomesta. Mukana oli K-kauppojen ja Keskon henkilökuntaa sekä K-ryhmän yhteistyökumppaneita. Sen yhteydessä järjestettiin muun muassa ammatillisen aikuiskoulutustapahtuman, Mestarimyyjä-koulutuksen finaalit.

(MTV3-STT)

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.