Jymypaljastus Bottaksen F1-tiimistä: "En ymmärrä, miksi salaavat edelleen"

Valtteri Bottaksen F1-talli Alfa Romeo – tai oikeastaan sen taustalla toimiva Sauber – on kaikessa hiljaisuudessa siirtymässä sarjaan liittyvän Audin omistukseen, kertoo yksi tallipomoista sveitsiläislehti Blickille.

Audi on Porschen ohessa toinen Volkswagenin brändeistä, joka liittyy jo lähes varmasti F1-sarjaan moottorivalmistajana kaudesta 2026 alkaen.

Huhut merkkien yhteistyökuvioista eri tallien kanssa ovat käyneet kuumina. Porschen lyöttäytyminen Red Bullin matkaan on vähitellen varmistumassa, mutta Audin kumppanivaihtoehtoihin lukeutuvat edelleen esimerkiksi nykyiset Mercedes-asiakkaat Williams ja Aston Martin.

Sveitsiläisen Blick-lehden tietojen mukaan tämäkin keskustelu voidaan pian lopettaa. Alfa Romeon operatiivista toimintaa pyörittävä Sauber on vielä vahvasti sidoksissa Ferrari-leiriin, mutta näin ei tulevaisuudessa ole kilpailevan tallipomon mukaan.

– En ymmärrä, miksi Sauber ja Audi salaavat edelleen yhteistyötään. Audi on jo kauan sitten ottanut haltuunsa 25 prosenttia (Sauberin) osakkeista. Ja 50 prosenttia lisää on vielä tulossa. Nämä ovat erittäin suuria rahasummia, jutussa nimeämätön lähde kertoo kokeneelle F1-toimittajalle Roger Benoit’lle.

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur ei kuitenkaan lähde vahvistamaan tiiminsä yhteistyötä Audin kanssa.

– Minulle Williams on suosikki. Heillä on erittäin hyvät suhteet Volkswagenille ja Saksaan, Vasseur viittaa Williamsin tallipäällikön Josh Capiton taustaan Volkswagenin menestyksekkäänä moottoriurheilupomona.

Blick huomauttaa myös, että Audi on jo vuosien ajan käyttänyt juuri Sauberin tuulitunnelia urheiluautojensa testaukseen.

Lue myös:

    Uusimmat