Juustoinen pastapaistos ja vanilja-appelsiini 26.2.2000

toim. Sari-Leena Heilanen

Juustoinen pastapaistos


500g penne pastaa
150g vuohenmaito juustoa esim. Chavroux
150-200g sinileima Emmental juustoa
150-200g brie eli valkohome juustoa
1prk tomaattimurskaa ( 400g)
2 dl kermaa
Keitä pasta melkein kypsäksi, noin 8 minuuttia. Pastan kiehuessa paloittele vuohenmaito- ja briejuusto. Raasta emmentaljuusto. Laita juustot kulhoon ja lisää sekaan tomaattimurska ja kerma. Mausta mustapippurilla. Kun pasta on kiehunut, valuta se lävikössä. Sekoita pastat ja juustotomaattiseos keskenään. Kaada seos suureen uunivuokaan ja anna kypsyä 200 C asteessa noin 30 - 40 minuuttia. Tarjoa pastan kanssa raikas vihersalaatti ja tuoretta täysjyväpatonkia.

Vanilja-Appelsiini


3-4 appelsiinia
rouhittua rosepippuria
vanilja siirappia
Leikkaa appelsiinien kuoret veitsellä pois. Viipaloi ne ohuiksi. Asettele lautaselle. Sirottele appelsiinien päälle rouhittua rosepippuria. Valuta siirappia siivujen päälle. Pistä jälkiruoka vetäytymään hetkeksi kylmään ennen tarjoamista.

Lue myös:

    Uusimmat