Mainos

Teksasin Muhammad-piirrostapahtumassa ammuskeltu – kaksi kuollut

Yhdysvalloissa Teksasissa on ammuttu kuoliaaksi kaksi asemiestä, jotka avasivat tulen Muhammad-karikatyyrejä esittelevän näyttelyn ulkopuolella.  

Dallas Morning Newsin mukaan autolla paikalla saapuneet miehet avasivat tulen ja ehtivät haavoittaa poliisia, kunnes saivat surmansa poliisin luodeista. Poliisi vietiin sairaalaan, mutta hänen vammansa eivät ole hengenvaarallisia.  

Dallasin lähellä Garlandissa järjestetyssä näyttelyssä kilpailtiin parhaasta Muhammadia esittävästä sarjakuvasta. Kilpailun palkinto oli 10 000 dollaria.  


Poliisin pommiryhmä tarkisti asemiesten auton mahdollisten räjähteiden varalta, ja näyttelyn pitopaikka evakuoitiin, kertoi kaupungin poliisin edustaja.  

American Freedom Defense Initiativen järjestämää tilaisuutta oli kritisoitu islaminvastaiseksi. Monet muslimit pitävät profeetta Muhammadista tehtyjä karikatyyrejä loukkaavina. Järjestäjät perustelivat näyttelyä sananvapaudella.  

Näyttelylle päätettiin vuokrata tilat vain runsas viikko sen jälkeen, kun Ranskassa Charlie Hebdon toimituspalaveriin tehdyssä terrori-iskussa kuoli 12 ihmistä.  

Näyttelyssä oli mittavat turvatoimet. Turvallisuutta vahtimaan oli palkattu 40 ihmistä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.