Mainos

Jutta Urpilaisen unelma kävi toteen – haaveillut perheestä jo vuosia

SDP:n entinen puheenjohtaja Jutta Urpilainen tiedotti tänään torstaina, että hän ja puoliso Juha Mustonen adoptoivat lapsen Kolumbiasta. Lapsi täyttää Urpilaisen vuosia kestäneet vauvahaaveet.

Kansanedustaja Jutta Urpilainen, 40, iloitsee perheenlisäyksestä myös Facebookissa. 

– Olen onnellinen, että meitä on nyt kolme! Olemme puolisoni kanssa adoptoineet eilen keskiviikkona reilun vuoden ikäisen pojan täällä Kolumbiassa. Nyt opetellaan lapsiperhe-elämää. Eduskuntatyöstä olen poissa vuoden loppuun ja hoidan pienokaista kotona. Hyvää pääsiäistä!


Urpilainen on itse suuresta perheestä, sillä hänellä on kaksi siskoa ja yksi veli. Lapsirakas kansanedustaja kertoo verkkosivuillaan ylpeänä olevansa "isosisko kolmelle sisarukselle ja kummitäti kahdeksalle lapselle, joista yksi on Keniasta" .

Uranainen on puhunut avoimesti kaipuustaan omaan perheeseen.

– Minulla on jo pitkään ollut haave omasta perheestä, mutta elämä on tuonut eteeni niin merkittäviä työtehtäviä, ettei lapsille ole ollut vielä sijaa. Toive perheestä kuitenkin elää edelleen. Aika näyttää, toteutuuko se, Urpilainen pohdiskeli Me Naisten haastattelussa jo vuonna 2011.

Urpilainen viettää tänä vuonna miehensä Juha Mustosen kanssa 10-vuotishääpäivää. Hän on puhunut lähivuosina paljon siitä, kuinka tärkeää puolison tuki on poliitikon kiireisen arjen rinnalla.

– Tämä ura on sellainen, että molempien osapuolien täytyy olla se hyväksynyt.  En olisi lähtenyt edes pyrkimään SDP:n puheenjohtajaksi, jos mieheni olisi sitä vastustanut. Se oli niin suuri elämänmuutos, Urpilainen kertoi Suomipopilla joulukuussa 2011. 

– Uskon ja toivon, että se haave (perheestä) joskus toteutuu. Mutta vielä se ei tähän työtahtiin istu. Kyllä niille lapsille täytyy olla myöskin aikaa, jos niitä hankkii, hän jatkoi. 

– Varmasti jokainen tämän ikäinen nainen ainakin miettii, ja myös suunnittelee perheen perustamista, mutta juuri nyt, kun työ vie niin paljon aikaa, se ei ole ajankohtaista, Urpilainen pohdiskeli Ilta-Sanomien haastattelussa vuonna 2013. 

Nyt tuore äiti kertoo tiedotteessaan, että hän aikoo jättäytyä kansanedustajan tehtävistään sivuun loppuvuodeksi huolehtiakseen reilun vuoden ikäisestä pojastaan. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja