Hymyilevä Maria Ohisalo kertoo pahoinvoinnista alkuraskauden aikana: "Osui sopivasti juuri kuntavaalien kampanja-aikaan"

2:21
"Tämä asia on ihan valtavan suuri" – Maria Ohisalo liikuttui kertoessaan julkisuuteen perheenlisäyksestään.

Vihreiden puoluepäivään SuomiAreenassa osallistunut Maria Ohisalo kertoo MTV Uutisille raskautensa sujuvan hyvin. Ohisalo sanoo halunneensa kertoa tilanteestaan avoimesti, koska hän hakee jatkokautta puolueen puheenjohtajana. 

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo kertoi viime viikolla hakevansa jatkokautta puolueensa puheenjohtajana. Samassa tiedotustilaisuudessa hän kertoi saavansa aviomiehensä kanssa joulun aikaan perheenlisäystä.

Ohisalo liikuttui kyyneliin, kun hän kertoi asiasta medialle.

– Jos kaikki menee hyvin, me saamme jouluna perheenlisäystä. Tämä asia on ihan valtavan suuri. Tämä on suurempi kuin mikään asia koskaan aikaisemmin, Ohisalo kuvaili kyyneliin liikuttuneena.

SuomiAreenassa vihreiden puoluepäivään tänään osallistunut Ohisalo kertoo MTV Uutisille, että vaikka hän oli valmistautunut tilanteeseen, tunteet tulivat pintaan.

– Olin toki valmistellut puheeni etukäteen, mutta se hetki oli monella tapaa niin uusi ja liikuttava, että kyyneleet tulivat, hän sanoo.

Halusi olla avoin tilanteestaan

Ohisalon raskaus ei ole vielä edes puolivälissä, sillä hänen laskettu aikansa on joulun aikaan.

– Nämä ovat todella yksityisiä asioita, mutta niitä ei voi pitää kauhean kauaa piilossa.

Ohisalon raskaus näkyy jo hieman ulospäin. Hän päätti kertoa perheenlisäyksestä nyt, koska vihreissä on käynnissä puolueen puheenjohtajakisa ja hän halusi olla rehellinen ja avoin omasta tilanteestaan.

– Puheenjohtajakisaan voi ilmoittautua vielä kuukauden ajan, joten ajattelin, että täytyy olla avoimesti kaikki kortit ja tiedot pöydällä, jotta ihmiset ympärillä voivat punnita haluavatko he lähteä ehdokkaaksi. Minun tilanteeni on tämä ja halusin, että ihmiset tietävät sen avoimesti, Ohisalo perustelee.

Kilpailu sopii hyvin

Ohisalo suhtautuu avoimesti puheenjohtajakisaan. Hänelle sopii hyvin, jos hänelle tulee haastajia.

– Meillä on avoin puolue, missä varsinkin nyt kuntavaalien jälkeen on käyty hyvin avointa ja itsekriittistä keskustelua siitä, miten vaalit menivät ja mihin suuntaan puoluetta pitää viedä. Jos kisa on tullakseen, sellainen tulee eikä se minua pelota.

Ohisalo hakee jatkokautta puolueensa puheenjohtajana syyskuussa vihreiden puoluekokouksessa. Mikäli hänet valitaan, hän jatkaa puheenjohtajan tehtävissä marraskuulle.

Vihreiden puolue-elimet päättäisivät syksyn aikana, kuka tuuraa Ohisaloa ministerinä ja puheenjohtajana kevään ajan. Ohisalo aikoo palata töihin ensi kesänä, eli hänen suunnitelmissaan ei ole pitkää äitiyslomaa.

– Nämä ovat henkilökohtaisia asioita ja paljon riippuu tietysti siitä, millainen lapsi maailmaan tulee. Se, miltä vanhemmuus alkaa tuntua ja miten meillä yhdessä menee, määrittää paljon sitä, miten kauan olen kotona lapsen kanssa. Tässä vaiheessa voin vain arvioida paluuaikaa.

Alussa oli pahoinvointia

Ohisalon mukaan raskaus on sujunut tähän mennessä hyvin.

– Alkuvaiheessa, ensimmäisten kolmen kuukauden aikana, minulla oli pahoinvointia. Se osui sopivasti juuri kuntavaalien kampanja-aikaan, hän kertoo naurahtaen.

Viime viikolla perheenlisäyksestä kertoessaan Ohisalo kiitti terveydenhuollon ammattilaisia siitä, että perheenlisäys on ollut mahdollista. Lapsi oli Ohisalon ja hänen miehensä toiveissa jo pitkään.

– Halusin kiittää heitä, koska meillä on upea hyvinvointivaltio, missä jokaisella on toivottavasti mahdollisuus haaveilla siitä, että voi perustaa perheen ja yhdistää työn siihen. Terveydenhuollossa työskentelee valtavasti upeita ammattilaisia, jotka tekevät todella tärkeää työtä usein liian pienellä palkalla ja tukevat ihmisiä vanhemmuudessa.

Lue myös:

    Yhteistyössä:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja