Jutta Urpilaisen komissaarisalkun kohtalo ratkeaa tänään

8:15
SDP:n kansanedustaja Jutta Urpilainen on halukas EU-komissaariksi. Varsinainen työ komissaarina alkaisi aikaisintaan marraskuussa.

Jutta Urpilaisen (sd.) komissaarisalkun kohtalo julkistetaan tänään Brysselissä. Saako Suomen komissaariehdokas vastuulleen taloussalkun vai jotakin ulkosuhteisiin liittyvää?

Salkun sisältö selviää iltapäivällä, kun tuleva puheenjohtaja Ursula von der Leyen esittelee tiiminsä Brysselissä kello 13 Suomen aikaa alkavassa tiedotustilaisuudessa.

Brysselin ilma on ollut viime päivät sakeanaan veikkailuja komissaarien tehtävistä.

Urpilainen itse on kertonut olevansa kiinnostunut talousasioista, ulkosuhteista ja tutkimusmaailmasta. Aihepiiri on niin laaja, että ainakin joku toiveista lienee helppo täyttää.

Salkun painoarvoa voi mitata ainakin toimivallan, rahoituksen ja näkyvyyden kautta.

Ne alueet, joilla EU:lla on yksinomaista toimivaltaa, ovat painavia myös salkkuina. Painavia ovat näin esimerkiksi kauppa- ja kilpailuasioista vastaavien komissaarien salkut.

Uuteen komissioon on tulossa puheenjohtaja mukaan lukien 27 jäsentä, koska Britannia ei enää lähetä omaa edustajaansa. Uusi komissio aloittaa ensimmäinen päivä marraskuuta eli heti seuraavana päivänä maan eron jälkeen. Aikataulut voivat vielä muuttua.

Kautensa lopettavassa komissiossa Jyrki Katainen (kok.) on ollut varapuheenjohtaja vastuullaan työpaikat, kasvu, investoinnit ja kilpailukyky.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja