Aamulehden päätoimittaja pahoitteli toimintaansa opiskelijoiden tilaisuudessa – nyt järjestäjä kertoo, että juhlassa on ollut häirintätapauksia

Vostok ry:n 30-vuotisjuhlaan liittyvästä kohusta on paljastunut uutta tietoa. Juhliin osallistuneille on lähetetty tänään viesti, jonka mukaan tilaisuudessa on ollut häirintätapauksia, jotka Vostok ehdottomasti tuomitsee.

Vostok on Tampereen yliopiston journalistiikan, kuvajournalismin ja visuaalisen journalismin opiskelijoiden ainejärjestö.

Vostokin lähettämässä viestissä kerrotaan järjestön kartoittavan nyt häirinnän yleisyyttä ja luonnetta lomakkeen avulla. Järjestö pyytää vastaamaan, mikäli henkilö on kokenut tai nähnyt epäsopivaa käytöstä.

Tarvittaessa yhteyttä voi ottaa myös häirintäyhdyshenkilöihin tai asia voidaan käydä läpi puhelimitse.

– Vostok ei hyväksy häirintää tapahtumissaan ja ottaa tilanteen vakavasti, viestissä todetaan.

Päätoimittaja pahoitteli käytöstään

Vostokin juhla nousi sunnuntaina otsikoihin, kun Aamulehden vastaavan päätoimittajan Jussi Tuulensuun väitettiin käyttäytyneen juhlassa epäasiallisesti.

Jussi Tuulensuu otti itse kantaa juhlista kiertäviin tietoihin Twitterissä.

– Käytökseni tiedotusopin ainejärjestön Vostokin hienossa 30-vuotisjuhlassa on ollut esillä myös somessa. Pahoittelen. Olen ollut yhteydessä tapahtuman järjestäjään. Haluan, että kaikki selvitetään asianmukaisesti, Tuulensuu kirjoitti sunnuntaina.

Tuulensuu viestitti MTV Uutisille maanantaina aamupäivällä olevansa tapauksen selvittelyn vuoksi poissa toimituksen päivittäisestä johtamisesta.

– Olen ollut yhteydessä tapahtuman järjestäjään eli ainejärjestöön, joka selvittää ja käsittelee asiaa nyt viikolla. Toivon, että saamme heidän näkemyksensä asiasta. Suhtaudun asiaan vakavasti ja haluan, että se selvitetään, Tuulensuu kirjoittaa MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat