Jussi Tapola täräytti: Pelicansin härski provosointiele näkyi finaaleiden dramaattisessa ratkaisussa

Jussi Tapola kiitteli vastustajan pelaajat ja valmennuksen: "Organisaatiosta en sano mitään" 1:51
Video: Jussi Tapola kiitteli vastustajan pelaajat ja valmennuksen: "Organisaatiosta en sano mitään"

SM-liigan tämän kevään finaalisarjaan tuli aivan uutta väriä, kun Pelicans teki härskin provosointieleen tiistaina pelatussa Lahden kamppailussa. Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola myönsi: tapaus näkyi vielä finaaleiden dramaattisilla ratkaisuhetkillä.

Kaiken taustalla oli tempaus, missä Pelicans kutsui somepersoona Iida Vainion vieraakseen neljänteen finaaliotteluun.

Vainio oli aiemmin jättänyt tutkintapyynnön poliisille Tapparan maalivahdista Christian Heljangosta. Pelicans ei tästä välittänyt, vaan se nosti Vainion jalustalle. Häntä esiteltiin valotaululla useaan eri otteeseen.

Tappara kävi kuumana tapauksesta.

– Luulen, että Liiga ottaa tuon asian isosti käsittelyyn. He määrittävät ne toimenpiteet, että mitä tuon asian suhteen pitää tehdä. Pelicans oli joukkueena äärimmäisen reilu ja rehti. He ansaitsivat hopeamitalinsa, Tapola sanoi MTV Urheilulle.

Tapola ei kuitenkaan silitellyt Pelicansin organisaation päätä. Mestarivalmentaja ei jakanut kunniaa lahtelaisseuran päättävien tahojen suuntaan.

– Heistä en sano yhtään mitään, Tapola murjaisi.

Miten Heljankoon liittyvää kohuasiaa käsiteltiin kulisseissa?

– On selvää, että puhuimme asioista. Voittamisen hinnan pitää olla kuitenkin reilu ja rehellinen. Kyllähän meidän joukkueemme sai tuosta episodista ihan hirveästi voimaa. Varmasti se näkyi vielä näissä loppuhetkien käänteissä, Tapola sanoi suoraan, viitaten viidennen finaaliottelun dramaattisiin käänteisiin.

Tappara menetti kolmen maalin etumatkansa torstain finaaliottelun aikana. Pelicans karkasi jopa parhaimmillaan johtoon, eikä sen voitto jäänyt kuin sekunnin päähän. Veli-Matti Savinainen ohjasi tasoituksen, minkä jälkeen taisto eteni jatkoajan puolelle. Siellä sankariksi nousi Marcus Davidsson.

Tappara varmisti tällä toisen perättäisen mestaruutensa.

– Meillä oli aivan mahtavat johtavat pelaajat, huippumaalivahti ja yhtenäinen joukkue, jolla oli kauhea kilpailu- ja saavutustarve. Kaikki olivat valmiita tekemään töitä yhteisen asian eteen. Kaikki tiesivät sen, ettei mitään tule ilmaiseksi, eikä oikoteitä ole olemassa. Tuosta kaikesta tämä rakentui, Tapola niputti.

Lue myös:

    Uusimmat