Jussi Saramo opetusministeriksi Li Anderssonin perhevapaan ajaksi

8:23
Tuleva opetusministeri Jussi Saramo MTV Uutisten haastattelussa

Kansanedustaja ja vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Jussi Saramo nousee opetusministeriksi siksi aikaa, kun puolueen puheenjohtaja Li Andersson on ministerin tehtävästä perhevapaalla.

Saramon valintaa esittävät vasemmistoliiton puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä yhteiskokouksessaan. Virallisen päätöksen tekee valtioneuvosto.

Ensimmäistä lastaan odottava Andersson jää vapaalle joulun tienoilla ja on palaamassa ministeriksi ensi kesänä.

Saramolla ei ollut kokouksessa vastaehdokasta.

Puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän päätöksen mukaan Li Anderssonin vanhempainvapaan päättyessä ei tarvita uutta yhteiskokousta henkilövalinnasta, vaan Andersson palaa valtioneuvoston jäseneksi automaattisesti.

– Suomi on pärjännyt koronakriisin keskellä muihin verrattuna hyvin, mutta hallituksella on silti edessään vaikea kevät. On aivan olennaista, että jatkamme samaa vastuullista linjaa, jossa koronakriisin varjolla ei aleta syrjäyttää ihmisiä leikkaamalla hyvinvointivaltiosta. Siihen työhön myös ministerinä sitoudun, Saramo sanoo Vasemmistoliiton tiedotteessa.

Jussi Saramo on Vantaalla asuva ensimmäisen kauden kansanedustaja, joka on toiminut aiemmin muun muassa kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen erityisavustajana, europarlamentaarikko Merja Kyllösen avustajana sekä vuosina 2005–2009 Vasemmistonuorten puheenjohtajana. Saramo toimii myös Vantaan kaupunginvaltuutettuna. Hänen perheeseensä kuuluu puoliso ja kaksi lasta.

Juttua on muokattu kello 18.57. Juttuun lisätty Saramon kommentti sekä henkilötietoja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja