Sihvonen: SM-liigasta paljastui jo suorastaan kusinen paikka – sarjahurmaaja pulassa

Maalikooste: Lukko - HIFK 6:13
Lukko sössi kolmen maalin johdon – Lehterä tehoili, ottelu ratkesi HIFK:n upeaan kuvioon, katso tästä kaikki maalit

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen katsoo kerrankin muuhun kuin pelikirjoihin arviossaan siitä, mitä mielenkiintoisia tapahtumia nähtiin SM-liigan ensi-iltaviikolla. Jossain uusi käärmekeitto ei purrut, eräs joukkue turvasi tehokkaaseen epätoivon lätkään, muun esitti silmänkääntötempun ja porisihan se patakin lopulta.

Hallitseva mestari Tappara on uusimassa kasvonsa. Kaksi peliä, kaksi voittoa, ensin alakynnestä Pelicansia vastaan, sitten niin ikään alakynnestä HIFK:ta vastaan. Tappara ei jauhanut HIFK-pelissä kuten ennen, vaan se löi hengen päälle ja alkoi pelata tehokasta lähes epätoivon lätkää hirmuisen tuloksekkaan loppukirin tulille virittäen. Väärin voitettu? Ei – jos Tapparan nuoremmilta faneilta kysytään.

HIFK typerehti ensin johtoasemansa Tapparaa vastaan ja toisti melkein mokansa Raumalla Lukon vieraana. Balsamia HIFK:n jo tulehtumassa olevaan haavaan oli, kun jatkoajalla Jori Lehterän silmänkääntötemppu puri: Lehterä köpötteli vanhan pelaajan vaivalloisin potkuin vaihtoon – ja sillä välin liukas Kristian Vesalainen pomppasi toisesta luukusta jäälle ja kävi kihauttamassa voittomaalin kämmen-rysty-kämmen kattoon -tekniikalla Lukon verkkoon.

Juttu jatkuu videoupotuksen jälkeen.

Janne Pesonen huomioi: HIFK:n ovela kikka kolkutteli sääntöjen rajapintaa 1:47
Janne Pesonen huomioi: HIFK:n ovela kikka kolkutteli sääntöjen rajapintaa

Koskaan ennen ei ole SM-liigassa uuden nuoren päävalmentajan vaiheilla käynyt niin myönteinen hieman ulkojääkiekkoilullinen pöhinä, mitä nyt on nähty HPK:n Matias ”Maso” Lehtosen vaiheilla. Lehtosen sarjahurmaajan kyvyt ovat kiistattomat. Lehtosen Kerho aloitti Lukko vastaan komealla voitolla. Sen jälkeen Kerholle koitti tyly arki TPS:ää ja Ilvestä vastaan.

Kärppien ensi-iltaviikko jätti jälkeensä enemmän kysymysmerkkejä kuin vastauksia. Kärpät-esityksen ohjaaja Lauri Marjamäki on hartiavoimin hakenut uudistuksia melkeinpä kuin vain uudistusten vuoksi. Marjamäen uudenuutukainen käärmekeitto ei purrut sen enempää Raksilassa Sporttiin kuin Lahdessa Pelicansiin.

Jukurit ja Olli Jokinen tekivät heti kättelyssä hyvin selväksi, että Kalevankangas on tällä sesongilla vierasjoukkueille suorastaan kusinen paikka. Sen saivat jo tuta KooKoo ja JYP.

Pata tarvitsi kunnolla poristakseen ensin alle pari heikompaa ottelua. Kolmannessa pelissään Ässät sitten veikin KalPaa kuin mätää kalakukkoa 6-0.

SM-liigan ensi-iltaviikon vaikutelmat on mukava päättää idän ihmeen SaiPan edesottamuksiin. Ei näin sitkeää ja vastustajan kannalta viheliäistä SaiPaa ole nähty sitten Tero Lehterän ensimmäisen päävalmentajakauden 2017-2018. Ville Hämäläisen SaiPan sinnikkyydestä saivat kolmessa pelissä kärsiä KalPa ja KooKoo. Sputnik-logo lähti komeasti ja lupaavasti kiertoradalleen avausviikolla.

Luvalla sanoen SM-liiga on ihan jo avausviikkonsakin perusteella hyvällä tavalla vedonlyöjän painajainen. Yhtään ei voi tietää, mikä joukkue voittaa minkäkin pelin.

HPK:n Petteri Nikkilä täräyttää voimakkaan taklauksen Ilveksen Eemeli Suomeen, kypäräkin saa kyytiä 3:52
HPK:n Petteri Nikkilä täräyttää voimakkaan taklauksen Ilveksen Eemeli Suomeen, kypäräkin saa kyytiä

SM-liiga jatkuu ensi viikolla seuraavin otteluin: Keskiviikkona 20.9. HIFK-KooKoo, HPK-Jukurit, JYP-Tappara, KalPa-Pelicans, Kärpät-TPS, Lukko-Ilves ja SaiPa-Ässät. Torstaina 21.9. Jukurit-Ässät. Perjantaina 22.9.2023 HPK-HIFK, Ilves-Pelicans, KalPa-Lukko ja KooKoo-Sport. Lauantaina 23.9. JYP-KooKoo, Kärpät-Lukko, Pelicans-Jukurit, SaiPa-Sport, Tappara-KalPa, Ässät-HPK ja TPS-Ässät.

Lue myös:

    Uusimmat