Mainos

Juomavesi pitää edelleen keittää Porvoossa – saastumisen syy ei selvinnyt

Vedenkeittokehotus Porvoossa jatkuu. Porvoon kaupunki tiedotti maanantaina verkkosivuillaan, että ruoka- ja juomavesi pitää keittää edelleen Porvoon alueella sekä osassa Askolan aluetta.

Vedenkeittokehotus ei koske Porvoossa Noriken, Epoon, Tirmon, Gäddragin, Pellingin, Seitlahden, Fagerstan, Voolahden ja Grännäsin alueita. Askolan alueella keittokehotus koskee Tiilää, Huuvaria, Särkijärveä ja Monninkylää.

Terveydensuojeluviranomaiset ovat ottaneet vesinäytteitä eri puolilta vesijohtoverkostoa, vedenottamoista ja vesitorneista 3. tammikuuta alkaen. Viimeisten päivien vesinäytteistä ei ole löytynyt viitteitä ulosteperäisistä bakteereista. 

Vedestä on viime viikolla otettu lisäksi näytteitä kampylobakteerien ja virusten tutkimiseksi. Näiden lisätutkimusten tulokset valmistuvat tiistaina.

Porvoon vesi on tutkinut vesitornien, vedenottamoiden ja vesijohtoverkoston teknistä kuntoa, mutta ongelman syy ei ole selvinnyt 

Porvoon sairaalaan, päiväkoteihin, kouluihin, vanhuspalveluiden toimipisteisiin ja Näsin hammashoitolaan on toimitettu puhdasta juomavettä. Porvoon vesi lisäksi jatkaa väliaikaista juomaveden jakelua asukkaille säiliöautoista niin kauan kun veden keittokehotus jatkuu. 

Myllymäen vesitorni on kloorattu, joten vesi voi haista edelleen kloorilta.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.