Mainos

Juomavesi on keitettävä Sallassa – näytteestä löytynyt bakteereja

Juomavesi ja ruoanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä Sallan kirkonkylän vedenjakelualueella sekä Salmivaaran ja Sallan välisellä alueella mukaan lukien Sallatunturin alue. 

Vettä on keitettävä 5–10 minuuttia. Verkostoveden klooraus on tarkoitus aloittaa mahdollisimman pikaisesti. 

Sallan kunnan tiedotteen mukaan eilen otetussa näytteissä on juomavedestä löydetty koliformisia bakteereita kirkonkylän alueelta. Lisäksi Sallan kunnan alueella on varmistunut muutama kampylobakteerin aiheuttama suolistoinfektio.

Kampylobakteeritartuntojen alkuperä ei ole toistaiseksi selvillä. On mahdollista, että tartunnan lähteenä on toiminut pintavedellä saastunut juomavesi. Näytteiden analysointi on vielä kesken. Näytteistä ei ole toistaiseksi todettu ulosteperäistä bakteeria. 

Kunnan tiedotteen mukaan verkostovettä voi käyttää normaalisti peseytymiseen sekä astianpesu- ja pyykin-pesukoneisiin. Astioiden käsinpesuun pitää käyttää mahdollisimman kuumaa vettä ja astioiden tulee kuivua ennen käyttöönottoa.

Kampylobakterioosin oireina ovat pahoinvointi, oksennukset, ripuli, vatsakivut, kuume ja jäsensäryt. Heikompikuntoisia tai perussairaita ihmisiä pyydetään ottamaan yhteyttä terveyskeskukseen edellä mainittuja oireita havaitessaan. Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.