Mainos

Junaliikenteen poikkeusjärjestelyt jatkuvat torstaihin

Helsingin ratapihalla maanantai-iltana sattuneen suistumisonnettomuuden raivaus- ja korjaustyöt kestävät ainakin torstaiaamuun asti.

Korjaustöiden ajan osa raiteista on pois käytöstä, mikä aiheuttaa poikkeusjärjestelyitä sekä kaukoliikenteeseen että pääkaupunkiseudun lähiliikenteeseen pääradalla ja oikoradalla. Sen sijaan rantaradan ja Vantaankosken radoilla liikennöidään normaalisti.

Kaukojunat lähtevät pääsääntöisesti Helsingistä, mutta poikkeuksellisten raidejärjestelyjen vuoksi ne myöhästyvät aikataulustaan noin 15 minuuttia. Pääosa Helsinkiin päin tulevista kaukojunista jää puolestaan Tikkurilaan, josta matkustajat pääsevät jatkamaan matkaansa lähijunilla.

Tikkurilan ja Pasilan asemilta Helsinkiin pääsee myös linja-autoilla. HSL on lisännyt vuoroja Helsingin keskustan ja Pasilan sekä Helsingin keskustan ja Tikkurilan välillä.

Yöjunat lähtevät Helsingistä ja saapuvat Helsinkiin normaalisti.

Lähiliikenteessä myös poikkeuksia

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä on voimassa poikkeusjärjestelyitä tänään kello 16 alkaen. Esimerkiksi R- ja H-junat ajetaan Pasilan ja Riihimäen välillä, ja Z-junat vain Lahden ja Pasilan välillä. I-, K- ja G-junat on peruttu.

Helsingin ja Keravan välillä ajetaan kumpaankin suuntaan kolme N-junaa tunnissa.

Huominen työmatkaliikenne hoidetaan kuitenkin normaalisti Vantaankosken radalla ja rantaradalla.

Henkilövahingoilta vältyttiin

Eilinen junaonnettomuus Helsingissä Kaisaniemen kohdalla vaurioitti sekä rataa että sähkölaitteita: muun muassa yksi sähköpylväs kaatui, ja se joudutaan uusimaan kokonaan.

VR:n mukaan sähkötöiden jälkeen voidaan aloittaa ratavaurioiden, kuten vääntyneiden kiskojen ja vaurioituneiden ratapölkkyjen korjaustyöt. Onnettomuusjunan runko saadaan siirrettyä pois ratapihalta vasta, kun vaurioituneet kiskot on korjattu.

Useimmat onnettomuuden takia pysähtyneiden junien matkustajat toimivat junahenkilöstön ohjeiden mukaan ja pysyivät junissa, kunnes sähköt oli saatu katkaistua ja junista oli turvallista poistua. VR:n mukaan liikkuminen ratapihan alueella on ehdottomasti kielletty, eikä pysähtyneestä junasta saa poistua ilman junahenkilökunnan antamaa lupaa.

VR tiedottaa mahdollisista torstain liikennejärjestelyistä huomenna iltapäivällä.

Lue lisää:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.