Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajaksi valittiin Eero Hyvönen

Julkisen sanan neuvoston (JSN) uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Eero Hyvönen. Valinnasta päätti JSN:n kannatusyhdistys kokouksessaan.

60-vuotias Hyvönen siirtyy JSN:n johtoon Yle Metropolin ja Suomi-deskin päällikön tehtävästä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa päätoimittajana Nelonen Medialla, Helsingin Sanomissa, Radio Cityssä ja Ylioppilaslehdessä. Hyvönen on myös edustanut Sanoma Entertainmentia JSN:n kannatusyhdistyksessä ja toiminut neuvoston varajäsenenä.

– Media-ala ja JSN elävät luottamuksesta siihen, että sananvapautta käytetään reilusti. Ytimessä on ihmisten oikeus tietää ja saada totuudenmukaista tietoa. Sen edistämisessä riittää työtä, vaikka Suomi pärjää hyvin kansainvälisissä mittauksissa, Hyvönen sanoo tiedotteessa.

Median luotettavuus korostunut

Kannatusyhdistys perusteli valintaansa Hyvösen monipuolisella kokemuksella media-alan journalistisista johtotehtävistä sekä hänen motivaatiollaan puheenjohtajan tehtävään.

– Hyvönen on osoittanut päätoimittajana vahvaa journalistisen etiikan hallintaa ja hyvää harkintakykyä kovissakin paikoissa. Uskomme, että hän kykenee luotsaamaan JSN:ää menestyksellisesti aikana, jolloin luotettavan median tarve on poikkeuksellisen korostunut, yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jukka Holmberg sanoo.

Hyvösen toimikausi on nelivuotinen, ja se alkaa vuoden alussa. JSN:n nykyinen puheenjohtaja Elina Grundström ilmoitti keväällä, ettei hae jatkokaudelle. Tehtävää haki 11 ihmistä.

Julkisen sanan neuvosto on median itsesääntelyelin, jonka tehtävänä on tulkita hyvää journalistista tapaa sekä puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta.

Juttua täydennetty kello 11.53.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja