Juliette Binoche sanoi ei Hollywoodille

Ranskalainen näyttelijätär Juliette Binoche on nykyajan mittapuulla erikoinen näyttelijä. Hän on kerta toisensa jälkeen kieltäytynyt suurista Hollywood-elokuvista eikä pelkää kertoa mielipiteitänsä kiistanalaisistakaan aiheista.

Juliette Binoche, 47, on palkituin ranskalainen näyttelijätär, joka on onnistunut luomaan kadehdittavan uran myös kansainvälisesti.

Nainen muistetaan parhaiten elokuvista Pieni suklaapuoti ja Englantilainen potilas. Pienestä suklaapuodista Binoche sai Oscar-ehdokkuuden ja Englantilainen potilas toi hänelle Parhaan naissivuosan Oscarin. Tämä oli Oscar-gaalan historian suurimpia yllätyksiä, sillä legendaarinen näyttelijätär Lauren Bacall oli vahva ennakkosuosikki.

– En ole valmistellut puhetta. Luulin, että Lauren saisi tämän, Binoche totesi kiitospuheessaan.

Binoche on kertonut avoimesti haluavansa tehdä elokuvia, joilla on poliittinen ja sosiaalinen merkitys.

– Elokuvassa täytyy olla jokin viesti tai idea. Elokuvan täytyy uskaltaa kysyä. Jos tähti on sellainen, joka antaa valoa, voin olla tähti. Mutta on sairasta, jos tähti juoksee rahan ja lehtien kansikuvien perässä – en tahdo sitä, nainen on pamauttanut.

Suorapuheinen ranskatar on vuosien saatossa saanut mediassa tilaa myös kiistanalaisilla lausunnoillaan. Vuonna 2007 hän kertoi haastattelussa uskovansa, että valtion virastot tiesivät jo etukäteen vuoden 2001 New Yorkin terrori-iskuista. Lisäksi hän kritisoinut Ranskan presidentti Nicolas Sarkozyn johtamistapaa kiivain sanoin.

AVA dokumentti: Juliette Binochen muotokuva AVA-kanavalla lauantaina 15.10. klo 16.45.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja