Jukurit alkoi haaveilla pudotuspelipaikasta – "Olemme kolmen voiton päässä 10. sijasta"

Jukurit käytti Ässien karkeat virheet hyväkseen ja voitti 4–1 (0–0, 1–0, 3–1) -luvuin tappiosta tappioon kulkeneiden joukkueiden kohtaamisessa Mikkelissä.

Ässät jumittui yhä tiukemmin Liigan tyveen 12 pisteen päähän KooKoosta. Ensimmäinen kolmen pisteen voitto kotihallissa tänä vuonna sai Jukureiden päävalmentaja Pekka Kangasalustan haaveilemaan jopa pudotuspelipaikasta.

– Pitää muistaa, että olemme kolmen voiton päässä 10. sijasta, Kangasalusta sanoi.

Vastakkain oli Liigan kaksi heikointa maalintekijää.

– Saimme toiseen erään avaavan maalin, eikä meillä ollut kolmannessa erässä mitään hätää, Kangasalusta totesi.

Kurinalaisesti aloittanut Ässät hallitsi alkua, mutta menetti otteen kolmen jäähyn vuoksi. Ne joukkue kesti. Jukureiden Janne Tavi hyödynsi Ässien karkean kiekonmenetyksen.

– Taas hienoa alivoimaa, mutta Jukurit teki kolme maaleistaan meidän aivan kauheista henkilökohtaisista virheistä, Ässien päävalmentaja Pasi Kaukoranta totesi.

HIFK:sta lainalla oleva Ässien Lauri Kulmala tasoitti tekemällä ensimmäisen maalinsa patapaidassa, mutta Jukureiden Antti Jaatinen iski puolen minuutin kuluttua ja Jukurit meni menojaan.