Jukka Jalonen yritti vältellä tuomaritoimintaan puuttumista – sitten luikahti: "Toivottavasti samat pillipiiparit eivät ole huomenna"

Leijonat marssi MM-finaaliin, kun se kaatoi lauantain välieräottelussa Saksan 2–1. Ottelun loppuhetkillä nähtiin vielä kuohuttanut tilanne, kun päätuomarit näyttivät jo viheltävän Saksalle ratkaisevan tuntuisen jäähyn. Tämä muuttui lopulta tasatuomioksi. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ei halunnut ensin kommentoida tuomaritoimintaa. Lopulta Jalonen antoi pienet terveiset ruotsalaisviheltäjien suuntaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Tilanteessa Saksan Markus Eisenschmid ja Leijonien Atte Ohtamaa kävivät vääntöä Suomen puolustusalueella. Ohtamaa tipahti jäähän, kun hänen kasvoihinsa osui maila. Samassa yhteydessä tilanteessa lähempänä ollut päätuomari nosti kätensä ylös.

Saksan joukkue kävi kuumana ja väitti, että Ohtamaa olisi sukeltanut tilanteessa.

Tuomio muuttui, kun myös Ohtamaa lähti istumaan kaksiminuuttista. Syy oli Saksan väittämä sukeltaminen.

Tilanne näkyy videona alta:

Leijonat onnistui selvittämään lopun viidellä neljää vastaan -tilanteen ja nappasi paikan finaaleista.

Ottelun jälkeen Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen ei halunnut ensin ottaa kantaa lopun tuomariselkkaukseen.

– Ehkä parempi, etten sano mitään. Keskitytään tuohon huomiseen peliin. Olihan se semmoista… noh, antaa olla, Jalonen varoi sanoja.

– Kyllähän he vähän myöhässä huomasivat, että myös me teimme jotain väärin, Jalonen myönsi.

Lopulta Jalonen ilmaisi kantansa ottelun ruotsalaisten päätuomareiden Tobias Björkin ja Mikael Nordin toiminnasta.

– Mennään eteenpäin ja toivotaan, etteivät nuo samat pillipiiparit ole huomenna kehissä vaan jotkut muut, Jalonen murahti.

Suomen joukkue osoitti Saksa-välieräottelun loppuhetkillä jälleen kovaa uhrautumistaan ja sitkeyttään. Päätä nosti muun muassa Hannes Björnisen heittäytyminen ja kiekon alueelta purkaminen.

– Yhdeksäs peli viiteentoista päivään. Kertaakaan ei olla periksi annettu. Vaikeita hetkiä on ollut paljon. Yksi teema on ollut se, että tapetaan vastustajien hyvät hetket. Olemme siinä aika hyvin onnistuneet. Totta kai välillä ollaan vaikeuksissa – joskus vähän lyhyempiä ja joskus vähän pidempiä jaksoja. Olemme puolustaneet sitkeästi ja (Jussi) Olkinuora on ottanut muutaman ison kopin oikeaan paikkaan. Aina asiat eivät mene niin kuin haluttaisiin, mutta kaikki lyövät itsensä likoon ja antaa kaikkensa. Aika usein se kiekko pomppii sellaiselle joukkueelle, Jalonen mietti, antaen kehut myös Saksan leiriin:

– He vetivät kyllä ihan yhtä kovalla asenteella kuin mekin. Ei moittimista heidän pelissään, loistava peli heiltä.

Leijonat kohtaa sunnuntain MM-finaalissa Kanadan. Kamppailu käynnistyy kello 20.15.

Lue myös:

    Uusimmat