Jukka Jalonen kävi kuumana tuomarivirheestä: ”Sen saatanan selityksiä”

1:55
Videolla Jukka Jalosen kommentit Tshekki-ottelusta.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kävi kuumana Karjala-turnauksen lauantain Tshekki-pelin jatkoajalla, kun ottelun tuomarit tekivät selkeän virheen. Jalosta ei lämmittänyt lainkaan se, millaisen selityksen hän sai tuomaristolta tapahtumien kulusta.

Kyseenalainen tapaus johti juurensa tilanteeseen, jossa Tshekin maalivahti Marek Langhamer torjui Leijonien laukoman kiekon ja otti sen haltuunsa. Tämän jälkeen Langhamer laittoi kiekon peliin, mutta sulki sen uudelleen.

– Sehän oli ihan selvä tilanne. Veskari torjuu, laittaa kiekon uudestaan peliin – tarkoituksella – ja sulkee. Siitä tulee nykysäännöillä jäähy, Leijonien päävalmentaja Jalonen kävi tapausta läpi MTV Urheilulle.

Jalonen otti kiukkua erityisesti siitä, miten tuomarit perustelivat ratkaisunsa.

– Tuomarit sanoivat, että se kiekko putosi. Nämä ovat juuri tämmöisiä sen saatanan selityksiä, Jalonen murjaisi.

– Ei voida olla rehellisiä pelille ja joukkueille. Totta kai se harmitti. Selvä jäähyn paikka ja olisimme päässeet ylivoimalle.

– Ei auta, Jalonen levitteli käsiään.

Selitysten jälkeen Jalonen otti aikalisän.

– Kyllä ne tuomarit näkivät, että mua vitutti siinä vaiheessa. Ensin kävin tilannetta päin ja sitten otin aikalisän, Jalonen taustoitti.

Ottelun päätuomareina toimivat ruotsalaiset Andreas Harnebring ja Mikael Nord.

Tshekki vei taiston nimiinsä voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2.

– Tämä oli parempi suoritus kuin Venäjää vastaan. Kovempi peli, vastustaja oli erittäin hyvä tänään. Tietenkin se, että johdetaan peliä lopussa ja päästetään kaveri tasoihin, se tietenkin harmittaa. Siinä tuli lapsus – huono vaihto. Pelasimme käytännössä neljällä kuutta vastaan. Meidän pakki lähti ihan väärään aikaan vaihtoon. Mutta noin se vaan menee. Jos antaa sauman, niin aika monesti tällä tasolla ne käytetään, Jalonen puhui koko pelistä, viitaten vahvasti Tshekin 2-2-tasoitusmaaliin.

Leijonat jatkaa turnausta sunnuntaina ottelulla Ruotsia vastaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja