Jukka Jalonen järkyttyi Patrik Laineen tilanteesta – leijonaluotsi aisti jo aiemmin, ettei kaikki ole kunnossa

NHL-seura Columbus Blue Jackets ilmoitti sunnuntaina, että suomalaishyökkääjä Patrik Laine on hakenut sarjan ja pelaajayhdistyksen (NHLPA) hoito-ohjelmaan. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen otti uutisen huolestuneena vastaan.

Laine kommentoi päätöstään Instagramissa.

– Tarkan harkinnan ja tukiverkoston kanssa käytyjen keskusteluiden päätteeksi olen tajunnut, että minun on laitettava mielenterveyteni ja hyvinvointini etusijalle, Laine ilmoitti.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kuuli asiasta maajoukkueiden lehdistötilaisuuden alla.

– Järkyttävä juttu, Jalonen totesi toimittajajoukon edessä.

– Hyvä, että hän uskaltaa tehdä jotain tuolle tilanteelle, jos hän kokee, että hän voi huonosti. Ehkä hän on lähipiirin kanssa kokenut, ettei kaikki ole korvien välissä hyvin, tai ettei hän ole sinut itsensä kanssa. Tai mitkä ne syyt ovatkaan, Jalonen jatkoi.

Jalonen painottaa sitä, että jääkiekko on vain jääkiekkoa ja elämässä on paljon muitakin tärkeitä asioita.

– Hän rohkeasti laittaa nyt itsensä kuntoon. Hänellä on ollut tuossa omia vaikeuksia. On ollut loukkaantumisia ja isän kuolemasta ei ole kovin kauaa aikaa. Siellä on inhimillisiä tragedioita sun muita taustalla, Jalonen huomioi.

– Kyse on kuitenkin herkästä miehestä ja tuollaiset jutut voivat jäädä pitkäksi aikaa painamaan mieltä. Hienoa, että hän meni hoitoon ja toivottavasti hän saa itsensä kuntoon.

Jalonen jutteli Laineen kanssa keväällä, kun Columbus Blue Jacketsin hyökkääjän piti liittyä Leijonien matkaan.

– Silloin vähän aistin, ettei kaikki ole kohdallaan. Sellainen ”patemainen” itseluottamus ja itsetuntemus, mitä hänellä on parhaimmillaan ollut, loisti poissaolollaan. Jotenkin tämän saattoi aistia, mutta en ajatellut, että mistään näin vakavasta olisi kyse, Jalonen palaa ennusmerkkeihin.

Jalonen valmensi Lainetta vuoden 2016 nuorten MM-kisoissa, jolloin Suomi voitti Helsingissä pelatussa turnauksessa kultaa.

Laineen tämä kausi on ollut hyvin rikkonainen. Hän on ehtinyt pelata vain 18 ottelua tehoilla 6+3=9.

Laine on ollut sivussa tositoimista joulukuun puolivälistä lähtien solisluuvamman takia. Laine oli jo lähellä pelikuntoa, kun hän oli Blue Jacketsin matkassa joukkueen vieraspelikiertueella.

Lue myös:

    Uusimmat