Juhlasuunnittelijat paljastavat: Tässä ovat valmistujaisjuhlien kuumimmat trendit!

Kesäkuun alussa juhlitaan niin ylioppilaita kuin muitakin vastavalmistuneita. Vaikka valmistujaiset noudattavatkin yleensä perinteistä kaavaa, kauden trendejä hyödynnetään ainakin väri- ja makumaailmassa.

Kevään valmistujaisjuhlat työllistävät ihmisiä niin kotona kuin juhlasuunnittelupalveluissa. Juhlasuunnittelija Patricia Lacon-Siitonen kertoo, että kevät on heidän firmalleen vuoden kiireisintä aikaa.

– Ihmiset ovat hyvin ajoissa valmistujaisvaraustensa kanssa. Itse joudun myymään jo helmi-maaliskuussa eioota, sillä kysyntää on niin paljon. Olen järjestänyt seitsemän vuotta pelkkiä ylioppilasjuhlia, eikä kyselyitä muunlaisista valmistujaisista ole tullut.

Myös juhlasuunnittelija Sonja Wickström järjestää paljon valmistujaisia. Hän on järjestänyt juhlia myös ammattiin valmistuville.

– Suurin osa kyselyistä koskee ylioppilasjuhlia, mutta ammattikoulun valmistujaisiakin järjestetään kasvavassa määrin. Esimerkiksi lähihoitajat ja kosmetologit ovat järjestäneet juhlia kauttani, Wickström kertoo.

Trendiväreinä herkät sävyt

Molemmat juhlasuunnittelijat kertovat, että ylioppilasjuhlissa ei yleensä noudateta erityisempiä teemoja ainakaan ohjelman suhteen.

– Juhlavieraat saapuvat yleensä hieman porrastetusti, joten perinteisellä kaavalla mennään. Päähuomio valmistujaisissa keskittyykin ruokaan ja seurusteluun, ja myöhään illalla nuoret lähtevät viettämään jatkoja omille teilleen, Wickström kertoo.

Valmistujaisjuhlat noudattavat Wickströmin mukaan yleistrendikästä linjaa. Osa trendeistä vaihtelee kuitenkin juhla-ajankohdan mukaan.

– Väritys ja teemavärit näkyvät juhlissa. Tänä keväänä herkät sävyt ovat trendikkäitä, ja esimerkiksi vaalea roosa, turkoosin eri sävyt ja fuksia luovat näyttävyyttä juhliin.

Vaikutteita otetaan myös vuodenajasta sekä esimerkiksi valmistumassa olevan juhlapuvusta.

Luomua ja välimeren makuja

Yleisesti valmistujaisjuhlia vietetään omassa kodissa, jolloin toiveena on mahdollisimman helppo ja vähän tilaa vievä ruokaratkaisu. Monet valitsevatkin juhliinsa noutopöydän.

– Nykyään on hirveän trendikästä tarjota sormin tai haarukalla syötävää ruokaa. Koska tila on rajallinen, sormiruoka on myös helppoa tarjottavaa, Lacon-Siitonen sanoo.

Muita ruokatrendejä ovat ekologisesti tuotetut tarjottavat. Lacon-Siitonen kertookin, että viime vuosien aikana nosteessa ovat olleet niin luomu- kuin lähiruoka.

Valmistujaisissa tarjotaan ruokaa myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Tänä vuonna suosiotaan ovat nostaneet ainakin aasialaiset ja välimerelliset maut.

Lue myös:

MTV3/Paula Koski

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja