Juhlakansa tunkeutui Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan aitojen läpi – Puutarhojen johtaja: "Siinä on ollut vähän amatöörimäisyyden leimaa"

Eilinen Leijonien kultajuhla keräsi Kaisaniemen puistoon noin 40 000 ihmistä. Vieressä sijaitsevan Helsingin kasvitieteellisen puutarhan aitoja oli rikottu ja alueelle oli tunkeuduttu juhlinnan lomassa.

– Onneksi siellä ei juurikaan mitään näille varsinaisille tieteiskokoelmille tapahtunut, sanoo kasvitieteellisten puutarhojen johtaja Marko Hyvärinen.

Puutarhan aitoja oli rikottu useasta kohtaa ja niiden yli oli kiipeilty. Juhlakansa jätti jälkeensä kasan roskia puutarhan henkilökunnan siivottavaksi. 

Suuret ihmismassat huolettavat Hyväristä, jonka mukaan ongelmia on ollut ennenkin suurien yleisötapahtumien yhteydessä. Hänen mielestään Kaisaniemen puisto alkaa käymään liian pieneksi näin suurille yleisöille, eikä ihmismassoja enää osata hallita.

– Siinä on ollut vähän sellaista amatöörimäisyyden leimaa, ja ei ihan ainutkertainen tapaus, Hyvärinen sanoo. 

Hänen mukaansa suuret yleisötapahtumat ja konsertit ovat aiheuttaneet kasvitieteelliselle ongelmia ennenkin. Ihmiset ovat esimerkiksi aikaisemmin yrittäneet kiertää tapahtumien pääsymaksua ja kiivenneet puutarhan pihaan kuuntelemaan musiikkia.


Lue myös:

    Uusimmat