Mainos

Kun Suomi sekosi: Helsinkiin olisi pitänyt lähettää koko Suomen poliisivoimat, jos kultajuhlintaa ei olisi katsottu läpi sormien

2:24
Railakkaat juhlat jatkuivat Helsingissä aamuun asti: Mörkö, Mörkö, Mörkö!

Helsingissä kultajuhlinta oli villiä jääkiekon MM-kisojen päätyttyä Suomen voittoon, mutta poliisin tehtävämäärissä riehaantuminen ei juuri näkynyt.

Helsingin poliisilaitoksen päivystävän komisarion Tomi Rajamäen mukaan yön tehtävämäärä oli normaalin rajoissa. Kun viime perjantaina poliisitehtäviä oli 300, oli viime yönä keikkoja noin sata.

– Onneksi väki oli hyvällä tuulella liikkeellä. Meteliä, mutta vakavilta häiriöiltä vältyttiin, Rajamäki kommentoi.

Ilotulitteita ammuskeltiin luvatta

Rajamäen mukaan häiriökäyttäytymistä oli yön aikana paljon. Ihmiset juhlivat kovaäänisesti ja kiipeilivät esimerkiksi lyhtypylväisiin, katoille ja bussipysäkeille. Tiettävästi joku oli noussut nostokurkeenkin.

– Vähän kaikkialle mihin kiivetä pystyi, Rajamäki toteaa.

Yön aikana muun muassa erään dronelennättäjän peli takavarikoitiin tämän lennätettyä sitä väkijoukon yläpuolella vailla asiaankuuluvia lupia. Turussa taas annettiin sakkoja ilotulitusrakettien ammuskelusta. Myös Helsingissä tehtiin havaintoja ilotulitteiden käytöstä, mutta siitä poliisi ei saanut ketään kiinni.

Juhlinnan seurauksena poliisi teki vain muutamia kiinniottoja, ja juhlinnan rauhoituttua poliisi sai kehotuksin väkijoukon poistumaan sisätiloihin.

Poliisi katsoi törttöilyä läpi sormien

Juhlinta ei luonnollisesti rajoittunut vain Helsinkiin, vaan erityisesti Suomen suurimmissa kaupungeissa juhlittiin huolella.

Vaikka Rajamäen karnevaalimeiningiksi kuvailema juhlinta oli paikoin riehakasta, oli poliisi päätynyt katsomaan ihmisten tekemisiä normaalia enemmän läpi sormien.

– Jos samalla kynnyksellä olisi puututtu kuin normaalisti, olisi koko poliisivoimat Utsjokea myöten pitänyt kutsua Helsinkiin. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja