Juhamatti Aaltosen temppu herätti hilpeyttä – tämä liike kruunasi löysän "puolustamisen"

Kärppien Juhamatti Aaltosta eivät puolustustoimet joka vaihdossa tiistaina KalPaa vastaan jääkiekon SM-liigassa innostaneet. Yksi ote Aaltosen suorituksista on herättänyt sosiaalisessa mediassa rutkasti hilpeyttä.

Vierasjoukkue KalPa johti ottelua toisen erän lopulla 3–1, kun Aaltonen hyppäsi jäälle Kärppien selvittyä yhdestä alivoimasta. Hyökkääjätaituri oli ehtinyt olla jäällä reilut 50 sekuntia, kun Kärppien hyökkäys katkesi ja KalPan Mikael Seppälä ehti irtokiekkoon.

Aaltonen oli Kärppien pelaajista lähimpänä Seppälää, mutta laahusti alaspäin hitaasti yrittämättä kunnolla takakarvata kiekkoa takaisin oululaisille. Kun Aaltonen oli jo selvästi jäänyt Seppälästä, hän heilautti kuin alibiksi mailaansa Seppälän suuntaan, vaikkei ollut lähelläkään päästä hidastamaa KalPa-puolustajaa.

Aaltonen rullasi hitaasti Kärppien puolustusalueelle, eivätkä puolustustehtävät vaikuttaneet sielläkään suuresti innostavan. Aaltosella ei ollut pelitapahtumien valossa takanaan erityisen raskas vaihto.

Katso video Aaltosen puhuttaneesta suorituksesta ylälaidan videolta.

KalPa osui kolmannessa erässä vielä kertaalleen ja voitti ottelun lopulta maalein 4–1.

Seitsemään otteluun kahdeksan pistettä

Kärpät kiinnitti seurassa viime keväänäkin pelanneen Aaltosen riveihinsä marraskuussa. Konkari on kirjauttanut tällä kaudella seitsemään SM-liigaotteluun tehopisteet 2+6=8.

Nuorempana Aaltonen saattoi saada aika ajoin kritiikkiä heikosta puolustusinnostaan, mutta hänen on kuitenkin arvioitu parantaneen otteitaan asiassa vuosien saatossa.

Kärpillä on ollut meneillään nihkeä kausi. Mestarisuosikkeihin laskettu oululaisjoukkue on tällä hetkellä SM-liigassa kahdeksantena.