Juha Veli Jokinen asetteli kaulahuiviaan junassa, kun ikkunassa vilahti veturi kieppien saattelemana: "Tuli paniikki"

Juha Veli Jokinen selvisi hengissä, kun matkustajajuna syöksyi kiskoilta Jyväskylässä 2:23
Jokinen ymmärsi muutama kilometri ennen Jyväskylän asemaa, että junassa ei ole nyt kaikki kunnossa. Kuuntele toimittajan kertomus turmajunan sisältä.

Turmajunassa matkustanut toimittaja Juha Veli Jokinen kertoo, mitä matkustamossa tapahtui, kun kulkuväline suistui raiteiltaan.

6. maaliskuuta vuonna 1998 hätäkeskus sai puhelun Jyväskylän ratapihan alueelta. Matkustajajuna oli suistunut kiskoiltaan. Onnettomuudessa sai surmansa veturinkuljettaja sekä yhdeksän matkustajaa.

Turusta Joensuuhun matkalla olleen pikajunan kyydissä oli pitkän linjan toimittaja Juha Veli Jokinen, joka kertoo Missä olit, kun? -ohjelman haastattelussa olleensa hämmentynyt junan vauhdista. Se ei ollut normaali.

– Keljon kauppakeskus on muutamaa kilometriä ennen Jyväskylää. Aloin kauppakeskuksen kohdalla pistämään kaulahuivia päälle ja silloin ensimmäinen kerran ihmettelin, että miksi vauhti on näin kova.

– Itse olen kokenut autoilija, niin vauhti kertoo paljon, koska saavutaan perille. Vauhti oli todella kova.

Hetken kuluttua Jokinen huomasi junan ikkunasta, kuinka veturi lensi kieppien saattelemana sivuun.

– Kuului rysäys. Nousin ylös ja otin kiinni selkänojasta.

Kuuntele Jokisen kertomus Jyväskylän karmivista tapahtumista yläpuolelta.

Missä olit, kun? on ohjelmasarja lähihistorian merkittävimmistä, dramaattisimmista ja kiinnostavimmista uutistapahtumista. Tämä artikkeli pohjautuu sarjan kolmannen tuotantokauden jaksoihin. Uudet jaksot MTV3-kanavalla sunnuntaisin kello 19.30. Kaikki jaksot löydät MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat