Juha Sipilä nikkaroi seuraajalleen lahjaksi alumiinisen nuijan – herkistyi pitämässään jäähyväispuheessa: "Ei helppoja ratkaisuja"

Juha Sipilä herkistyi viimeisen puheensa alussa – MTV Kouvolassa 3:46
Keskustan väistyvä puheenjohtaja Juha Sipilä herkistyi pitäessään viimeistä puhettaan Keskustan puoluejohdossa.

Keskustan väistyvä puheenjohtaja Juha Sipilä herkistyi tänään pitämässään jäähyväispuhessa. 

Puheenjohtaja Sipilä esitteli jäähyväispuheessaan jo aiemmin tunnetuksi tulleita kädentaitojaan. Hän on nikkaroinut tänään valittavalle seuraajalleen lahjaksi alumiinisen nuijan ja symbolisen tunkin, joita keskustajohtaja hänen mukaansa tarvitsee.

Sipilä esitteli myös puoluekokousyleisölle kuusikohtaisen työllisyyslistan, jonka kohdista moni oli tuttu Sipilän aiemmista puheista. Hän toivoo, että jatkossa Suomessa pidettäisiin huolta kilpailukyvystä ja paikallista sopimista vahvistettaisiin.

Sipilä haluaisi tuoda "Saksan mallia" perusturvaan, jolloin tuensaaja sitoutuisi ottamaan vastaan koulutusta tai työtä aiemman osaamisen ulkopuoleltakin.

Lisäksi Sipilän mukaan osatyökykyisten työllistämistä pitäisi helpottaa, tarveharkinta poistaa asteittain ja tuottavuutta parantaa satsaamalla tutkimukseen ja innovaatioihin.

– Punamultahallituksen ohjelma antaa hyvät eväät työllisyyden nostamiselle, Sipilä arvioi puheessaan.

"Ei helppoja ratkaisuja"

Sipilä summaa, ettei viime vaalikaudella ollut helppoja ratkaisuja. Hän toteaa, että edellinen hallitus teki vaikeita päätöksiä, mutta sai myös vahvistettua talouskasvua ja synnytettyä uusia työpaikkoja.

– Suomi saatiin käsittämättömän hyvään kuntoon neljässä vuodessa, Sipilä totesi ja sai kokousväeltä raikuvat aplodit.

Jäähyväispuheessaan Sipilä toi esiin myös ilmastopolitiikan. Hän näkee metsien- ja maankäytön avainroolissa ilmastonmuutoksen hillitsemisessä.

Sipilä myös peräänkuulutti konkreettisia ilmastotoimia ihmisten arkeen.

Seuraajaansa Sipilä varoitti puheenjohtajan tehtävän yksinäisyydestä, mutta samalla sanoi, ettei vaihtaisi päivääkään pois omalta puheenjohtajataipaleeltaan.

Keskustan puheenjohtajuutta tavoittelevat puolustusministeri Antti Kaikkonen, elinkeinoministeri Katri Kulmuni ja hartolalainen Jari Tasanen.

Puheenjohtajaäänestys on luvassa myöhemmin iltapäivällä. 

Lue myös:

    Uusimmat