Journalistipalkinnosta kisaavat jutut Venäjän trolleista ja Portugalin veropakolaisista

Vuoden 2015 Suuri Journalistipalkinto -kilpailussa punnitaan jälleen alan parhaita saavutuksia.

Vuoden journalistin nimityksestä kilpailevat viestinnän monitoimiosaaja Markus Leikola, Yle uutisten Tom Kankkonen ja Helsingin Sanomien Vesa Sirén.

 Vuoden jutuksi ovat ehdolla Jessikka Aron juttusarja Venäjän trollit Suomessa, MirvaHeiskasen, Pekka Lähteenmäen, Ismo Virran ja työryhmän Kuoleeko media -juttusarja sekä Tuomo Pietiläisen Vuorineuvokset muuttivat Portugaliin. Aron juttusarja on ilmestynyt Yle Kioskissa, Kuoleeko media -juttusarja Talouselämässä ja Pietiläisen kahden jutun kokonaisuus Helsingin Sanomissa.

Vuoden journalistisen teon voitosta kilvoittelevat viikoksi Tallinnaan muuttanut Aamulehden kulttuuritoimitus, Haaga-Helia ammattikorkeakoulun koulutusohjelmajohtaja Anne Leppäjärvi sekä Tuomas Peltomäen ja työryhmän Uutisraportti HSTV:llä ja Nelosella.  

Vuoden kirjaksi ovat ehdolla Niina Junttilan Kavereita nolla - Lasten ja nuorten yksinäisyys, René Nybergin Viimeinen juna Moskovaan sekä Kimmo Oksasen Kasvonsa menettänyt mies. Voittajat kerrotaan tv-gaalassa 15. maaliskuuta.  

Lue myös:

    Uusimmat