Mainos

Jouluna laskettelemaan pääsee Etelä-Suomessakin

Murtomaahiihtoa harrastaville hyvät olosuhteet löytyvät pääasiassa Lapista.

Suomen hiihtokeskusyhdistyksen nettisivujen mukaan tänään Suomessa oli auki 45 laskettelukeskusta. Maasta löytyy yhteensä 72 keskusta. Lapissa iso osa hiihto- ja vapaa-ajankeskuksista on auki, mutta myös etelässä pääsee lauhasta ilmasta huolimatta suksille ja laudalle.

Etelä-Suomen 25 keskuksesta auki on 12. Pääkaupunkiseudulla auki ovat muun muassa Talma, Vihti ja Peuramaa. Vihdissä myös golf-kenttä on auki. Keski-Suomessa on auki 16/27 keskusta ja pohjoisen 20 hiihtokeskuksesta auki on jo 17.

– Ihan tyytyväinen tilanteeseen ei voi olla, saisi olla enemmän paikkoja auki. Viime vuonna jouluna oli enemmän hiihtokeskuksia auki, toissa vuonna vähemmän. Valkea joulu olisi ollut kiva saada eteläänkin, sanoo hiihtokeskusyhdistyksen toimitusjohtaja Anne Larilahti.

Larilahti muistuttaa rinteeseen haikailevia tärkeästä asiasta, varsinkin etelässä.

– Jos kaupungin kaduilla ei ole lunta, niin se ei tarkoita etteikö rinteissä voisi olla. Monessa etelänkin keskuksessa pohjat on päästy tekemään ja rinteet ovat auki.

Hiihtokeskusyhdistyksen nettisivut (www.ski.fi) sekä keskusten omat sivut antavat tilanteesta tietoa.

Pohjoisessa murtsikkaa

Tuhannet suomalaiset viettävät joulun ja uudenvuoden Lapissa. Pohjoisessa on täysi talvi ja se tarkoittaa auki olevien rinteiden lisäksi myös hyviä murtomaahiihto-olosuhteita. Kolarin Ylläksellä latuja on auki 135 kilometriä ja Luostolla 120 kilometriä. Itä-Lapissa Sallassa pääsee suksiman 50 kilometrin verran ja Levillä 64 kilometriä.

– Noin viikko sitten totesimme, että Levillä on hieman enemmän lunta kuin yleensä tähän aikaan vuodesta. Täällä on aito ja oikea talvi, sanoo Levin matkailun toimitusjohtaja Jussi Töyrylä.

Levillä on viime viikkoina vieraillut paljon muun muassa brittituristeja ja joulukuun kokonaisuus näyttää hyvältä.

– Jos ihan joulunpyhien varaustilannetta katsotaan, niin kotimaisia asiakkaita on ehkä hieman normaalia vähemmän. Varovaisuutta on nähtävissä, toisaalta päätöksiä tehdään nykyään ihan viime hetkellä. Uudenvuoden varaustilanne on hyvä, silloin tunturissa on menoa, Töyrylä kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.