Mainos

Joulun kielletyt lahjat: Koulusurmat poistivat pukinkontista leikkipyssyt

Leikkipyssyjen myynti on romahtanut viimeisen muutaman vuoden aikana Veljekset Keskisellä Tuurissa. Ryhmäpäällikkö Sari Mäkelä pitää kouluampumisia syynä leluaseiden suosion hiipumiseen.

- Täksi jouluksi tavarataloomme on tullut vain yhtä nallipyssymallia. Pyssyjen myynti on pudonnut varmaankin 70 prosenttia. Äidit eivät koulusurmien jälkeen enää halunneet ostaa leikkiaseita lapsilleen. Emme myöskään ole tilanneet leluosastolle näitä tuotteita niin paljon kuin ennen kouluampumisia. Viimeisin ammuskeluhan sattui Kauhajoella eli täällä päin, Mäkelä sanoo.

Muidenkin poikien lelujen myynti on vähentynyt viime vuosina, sillä yhä nuoremmat pojat toivovat joulupukilta lelujen sijasta atk-laitteita ja tietokonepelejä.

Legojen suosio kestää

- Tytöt jatkavat poikia pidempään leluosaston tuotteilla leikkimistä. Tytöt tykkäävät yhä muoti- ja mammanukeista. Legot ovat edelleen poikien suosiossa, Mäkelä sanoo.

Legot ovat kestosuosikkeja myös S-ryhmän tavarataloissa, kertoo hankinta-assistentti Krista Paartola, ja Helsingin Stockmannilla, sanoo tavaratalon päällikkö Tuija Vänttinen.

- Teimme joitakin vuosia sitten monen muun kaupan kanssa päätöksen, että sotaleluja, kuten leikkiaseita, ei myydä, Vänttinen kertoo.

- Valikoimissamme on vielä länkkäripyssyjä, joita menee tasaisesti. Hittilelujen joukkoon ne eivät yllä. Tämän joulun hittejä ovat Zhu Zhu -hamsterit, lasten läppärit sekä lautapelit.

Zhu Zhu -hamsterit ovat tämän joulun suosikkeja myös S-ryhmän kaupoissa sekä Veljekset Keskisellä. Sekä tytöt että pojat himoavat hamstereita siinä määrin, että ne on myyty loppuun Stockmannilla ja Keskisellä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.