Joulukranssi tuo joulun ovelle – tee se itse helpoilla ohjeilla

Perinteiden mukaisesti joulukranssi ripustetaan ovelle marraskuun viimeisenä tai joulukuun ensimmäisenä päivänä. Näyttävä ovikoriste on helppo tehdä myös itse.

Upea, itsetehty joulukranssi syntyy joko aidoista lehväksistä tai kaupan muovioksista. Tuoreet havut tuoksuvat ihanalle, mutta muoviset kestävät vuodesta toiseen.

Kranssipohjia voit myös ostaa valmiina joko kukkakaupasta tai askarteluliikkeestä, jolloin selviät pelkällä koristelulla. Kiinnitä joulukranssi oveen tai laita se kynttilän ympärille kauniiksi asetelmaksi. Muista kuitenkin kiinnittää huomiota myös paloturvallisuuteen.

Havukranssi

  • Pajunoksia
  • Havunoksia
  • Rautalankaa
  • Kunnon sakset
  • Käsineet, jotka helpottavat oksien pistelyä

1. Riisu pajunoksista kaikki ylimääräiset oksat ja kuivuneet lehdet

2. Aloita muutamalla pajunoksalla, jotka kiinnität yhteen rautalangalla. Lisää matkan edetessä aina lisää oksia, kunnes ympyrä on haluamasi muotoinen ja paksuinen. Ylimenevät oksat voit leikata lyhyeksi.

3. Irrottele havunoksista lyhyempiä osasia ja asettele ne kauniisti pajuköynnöksen ympärille rautalangan avulla.

4. Koristele haluamallasi tavalla.

Koristele kotisi näköiseksi

Joulukranssi ilmentää isäntäperheensä kotia ja toivottaa vieraat tervetulleeksi. Askarteluliikkeistä ja kaupoista löydät tuhansittain erilaisia pikkuesineitä, kuten pieniä joulupalloja, kilikelloja ja enkeleitä kranssisi koristeeksi. Voit myös kiinnittää siihen kanelitankoja, pähkinöitä tai piparkakkuja.

Kauniit ja näyttävät nauhat ovat yksinkertainen tapa koristella ovikranssi, jonka päät voit sommitella suureksi rusetiksi. Myös luonnon antimet, kuten puolukat ja kävyt ovat kauniita koristeita, eivätkä maksa mitään.

Erilaisia koristeluvaihtoehtoja ja väriyhdistelmiä on tuhansittain, joten vain mielikuvituksesi on rajana. Muista hyödyntää myös vanhoja pikkukoristeitasi tai vaikkapa kauniita joulukortteja.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja