Jouluelokuvien parhaimmistoa: Katso ainakin nämä leffat!

Jos klassikkoelokuva Lumiukko on tullut katsottua jo liian monta kertaa, valitse tästä listasta itsellesi uusi tai tuttu suosikki.

Joulu kuluu monessa perheessä hyvän ruoan, yhdessäolon ja television katsomisen merkeissä. Mitä sinä haluat katsoa? Haluatko nauraa, herkistyä, katso lasten kanssa yhdessä elokuvia vai kenties jotain aivan muuta?

Valitse seuraavista elokuvista itsellesi oma suosikki!

Jouluna haluaisin katsoa elokuvan, joka…

… naurattaa!

Bridget Jones – elämäni sinkkuna kertoo ylipainoisesta, tupakkaa ketjussa polttavasta sinkkunaisesta Bridgetistä, joka päättää tehdä elämäntapamuutoksen. Tavoitteet uudelle vuodelle ovat kovat.

Elf kertoo tontusta, joka ei olekaan sitä, mitä luulee. Matkalla saadaan naureskella.

Joulupuu on kärvennetty. Jouluna on kiire, ja kaaos vaanii tietenkin nurkan takana. Elokuva rentoutumista ja vahingoniloa kaipaavalle.

Mutta mitä tapahtui joulupukille? on klassinen ysärihölmöily, jossa joulupukille käy kalpaten. Ei vakavahenkisille.

Napapiirin sankarit. Seikkailukomedia digiboksista, rakkaudesta ja suomalaisen miehen sisäisestä sankaruudesta talvimaiseman keskellä.

Neljä joulua yhdessä päivässä takaa mahtavat naurut: naimaton pariskunta on pakotettu viettämään neljä eri perhejoulua yhden kiireisen ja ratkiriemukkaan päivän aikana.

Nuija ja tosinuija. Talviset maisemat kuuluvat jouluun, ja tässä elokuvassa niitä näkyy.

Rakkautta vain ; romanttinen komedia on brittinäyttelijöiden hulvaton taidonnäyte.

Simpsonit. Joulun ohjelmistoon on lisätty perinteinen Simpsonit-putki! Lue lisää: Simpsonit-maraton Subilla taas jouluna

Skipataan joulu. Jos juhlinta ei innosta, on kenties aika seurata Krankien epätoivoista yritystä vältellä joulurutiineja.

… herkistää

Family Man – perhe on paras kertoo tarinan rakkaudesta ja siitä, miten yksi päätös voi muuttaa koko elämän. Päätähtenä ah-niin-ihana Nicholas Cage!

Holiday. Romantiikkaa kahdella mantereella!

Ihmeellinen elämä antaa toivoa ja kertoo joulullekin ominaisista ihmeistä, joita elämä tarjoaa.

Joulutarina kertoo joulupukin tarinan: koko perheen lämminhenkinen jouluelokuva kertoo, miten orvosta Nikolaksesta (Hannu-Pekka Björkman) kasvoi kaikkien tuntema punanuttu. Mikäs sen jouluisempaa?

Pessi ja Illusia. Pieni keijutyttö Illusia ja Pessi-peikko kohtaavat, kun Illusia karkaa salaa kotoaan sateenkaaren päältä tutkiakseen alla olevaa maailmaa. Illusia ei kuitenkaan onnistu palaamaan kotiinsa, ja talvi uhkaa saapua..

Perheen jalokivi. Liberaali yhdysvaltalainen suurperhe kokoontuu joulunviettoon. Mitä muuta siitä voi seurata kuin katkeransuloisia hetkiä ja hersyvää naurua?

Päivä ilman sotaa kertoo Skotlannin, Ranskan ja Saksan sotilaiden yhden päivän aselevosta ensimmäisen maailmansodan ensimmäisenä jouluna.

Rakkautta vaintuo romantiikkaa jouluun. Kymmenen ihmiskohtaloa kietoutuu yhteen sopivasti joulun alla.

…sopii lapsille

Artturi Joulu - Joulupukin Poika paljastaa vihdoin vastauksen kaikkia lapsia aina askarruttaneeseen kysymykseen: miten Joulupukki ehtii toimittaa kaikki lahjat yhden illan aikana?

Happy Feet. Pingviineistä kertova animaatio läpsyttelee jokaisen sydämeen. Ja jatkoa seuraa: Happy Feet Two jatkaa samaa tanssahtelua.

Isäni on Turbomies. Arnold Schwarzenegger ottaa käyttöön koomikon kykynsä ja muuntautuu poikansa idoliksi. Kukapa voisi vastustaa Arnoldin aksenttia?

Joulu Manhattanilla. Kuusivuotias Susan epäilee, onko joulupukki olemassa.

Joulupukki ja noitarumpu. Mauri Kunnaksen ihanat hahmot riittänevät perusteluiksi!

Kaunotar ja hirviö − Lumottu joulu. Kaunottaren ja Hirviön seikkailut jatkuvat tässä jatko-osassa. Myös alkuperäinen elokuva sykkii taikaa, mikäli olet jatko-osia vastaan. Jotkut alkuperäisen elokuvan kohtauksista voivat tosin pelottaa perheen pienimpiä.

Lumiukko. Ah sitä nostalgiaa! Walking in the Air -kappale on monille tuttu ja varma joulunmerkki.

Madagascarin Joulu. Kun joulupukki poroineen syöksyy maahan Madagaskarin saarelle, Alexin, Martyn, Glorian, Melmanin ja hullujen pingviinien tehtävänä on pelastaa joulu.

Mikki Hiiren jouluaattoperustuu Charles Dickensin romaaniin Joululaulu, jossa irstas Ebenezer Scrooge saa nähdä pihiytensä seuraukset. Jotkut kohtauksista voivat pelottaa perheen pienimpiä. Muppettien joulu kertoo saman tarinan, ja aikuisille sama elokuvaelämys löytyy Jim Carreyn tähdittämästäSaiturin joulu-elokuvasta.

Muumit – Joulu odotellessa. Muumitarinat riemastuttavat aina!

Napapiirin pikajuna keräsi useita erilaisia palkintoja ja ehdokkuuksia. Laatuanimaatiota jouluun.

Niko, lentäjän poika. Pukin poroille annetaankin aivan liian vähän huomiota. Muista myös Niko 2 – Lentäjäveljekset.

Shrekin vihreä joulu.Jos et välitä Lumiukon nostalgiasta, kokeile Shrekiä!

The Grinch varastaa joulun. Pääosaa näyttelevä Jim Carrey ei jätä kylmäksi.

Yksin kotona -elokuvat. Ysäriklassikoissa pahiksille käy köpelösti ja joulu pelastuu. Jotkut kohtauksista voivat pelottaa perheen pienimpiä.

… on jotain ihan muuta

Batman – Paluu. Gotham City on jouluisissa tunnelmissa, kunnes Pingviini apureineen iskee kesken jouluparaatin aiheuttaen kaaosta. Jouluna Batman eikä Kissanainen saa olla rauhassa!

Die Hard – Vain kuolleen ruumiini yli. Jos sinun joulutunnelmaasi ei latista rätätätätä-toimintaelokuvat tai Bruce Willis, tässä loistava elokuva sinulle.

Jali ja suklaatehdas sopii eritoten kyynikoille ja niille, jotka kritisoivat ahneutta, kuluttamista ja korruptiota. Jali ja suklaatehdas -elokuva ei niinkään kuulu jouluelokuviin, mutta sen talvinen maisema ja sanoma sopivat hyvin pyhille.

Lumikuningatar. Kotimaista, palkintoja voittanutta fantasiaa. Kai-poika joutuu kauniin Lumikuningattaren lumoukseen toteuttamaan tämän vallanhimoista suunnitelmaa.

Paha pukkion elokuva heille, joita joulun söpöys kyllästyttää. Tämä pukki ei kilttejä lapsia kaipaa.

Painajainen ennen joulua on Tim Burtonin stop-motion -animaatio, mutta pienimmille lapsille tätä pläjäystä ei suositella. Halloweeniin kyllästyneet fantasiahahmot varastavat joulun, ja huonostihan siinä käy.

Rare Exports. Tämänkin joulun ehdoton hittielokuva kertoo hieman erilaisen tarinan joulupukista ja tontuista. Suorastaan loistavaa viihdettä!

Riiviöt-elokuvat. Joululahjaksi saatua söpöä Gizmo-otusta ei saa kastella tai syöttää keskiyön jälkeen. Kuka arvaa, mitä elokuvissa siis tapahtuu? Aivan.

Tutustu AVAn ohjelmiin!


AVA

Lähteet: Wikipedia, Homeenter.com, Fs-film.fi, Imdb.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat