Mainos

Jouluapua-ryhmän vetäjä: Tätä kansaa ajaa auttamisen halu

Tanskassa asuva Heidi Miettinen yllättyi totaalisesti perustamansa Jouluapua-Facebook-sivuston suosiosta. Sivuston tarpeellisuuteen hän sitä vastoin uskoi alusta asti.

– Jäin sänkypotilaaksi elokuussa ja silloin suomalaisia sivustoja selatessani löysin artikkelin, jossa kirjoitettiin köyhyysrajan alapuolella asuvista suomalaislapsista, edelleen sairauslomalla oleva Miettinen taustoitti hankkeen alkuvaihetta MTV Uutisille.

Miettinen tunsi vahvan tarpeen auttaa näitä lapsia ja perheitä, mutta koki sen luonnollisesti sen vaikeaksi, koska asuu itse Tanskassa.

Keksittyään, että voi toimia "välittäjän" roolissa auttajien ja apua tarvitsevien välissä, hän päätti testata, onko palvelulla oikeasti kysyntää.

– Ajattelin, että jos parisataa tykkääjää tulee, niin sehän on hyvä juttu.

Tällä hetkellä Jouluapua-sivustolla on yli 12 000 tykkääjää ja sivujen keskustelupalstalle päivittyy vähän väliä kiitoksia "joulun pelastamisesta". Syystäkin Miettiseltä on kyselty jatkoa palvelulle myös tulevina vuosina ja näillä näkymin hän aikoo vastata huutoon.

– Monet pitävät siitä, että tämän hankkeen takana ei ole mikään iso firma vaan sitä vedetään pienessä muodossa. Jos kaikki on hyvin ensi vuonna, niin jatketaan samaan malliin, Miettinen kaavailee.  

Vuosia ulkomailla asuneena Miettinen allekirjoittaa väitteen suomalaisten heikkouksia häpeilevästä luonteenpiirteestä, mutta on pannut merkille syksyn aikana, että tätä kansaa ajaa myös vahva auttamisenhalu.

– Monet ovat kirjoittaneet miettineensä viikonkin ajan ilkeävätkö kirjoittaa. Olen rohkaissut heitä, ja ehkä he ovat rohkaistuneet myös siitä, kun näkevät, että muutkin kirjoittavat ja sivuilla pystyy pyytämään apua tuntemattomana, Miettinen puntaroi. 

– Suomalaiset ovat hirmu auttavaisia. Hekin, joilla on just ja just varaa joulunviettoon; se kymmenen prosenttia ylimääräistä mitä tarvitsevat, niin antavat mieluusti sen ylimääräisen muille.

Kuten "Hakemus 158" sen sivuille kirjoittaa:

"Perheemme joulu on avullanne pelastettu! Olemme niin kiitollisia, kuin ihmiset voi vain olla! Eilen avovaimoni liikuttui kyyneliin, ihmisten hyväsydämisyyden vuoksi!
Kiitämme kaikkia tuhannesti, sekä toivotamme ihanaa joulun aikaa ja siunausta auttajillemme!"

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.