Mainos

Joukkoliikenteen tarkastusmaksuista käsittämätön määrä maksuhäiriömerkintöjä

Jopa 17000 suomalaista vuodessa saa maksuhäiriömerkinnän, koska he eivät ole maksaneet joukkoliikenteen tarkastusmaksua, kertoo Suomen Asiakastieto.

Arvioitu määrä perustuu yrityksen keräämiin tilastoihin. Asiakastiedon mukaan vuosina 2012-2015 liputta matkustamisesta johtuneita merkintöjä on vuosittain rekisteröity 12000-17000 henkilölle.  
Vuosittain määrätyistä noin 70 000-80 000 joukkoliikenteen tarkastusmaksusta suuri osa jää perintäyrityksistä huolimatta maksamatta.  

Voimassa oleva häiriömerkintä maksamattomasta tarkastusmaksusta on tällä hetkellä noin 32 000 henkilöllä.

– Ilman lippua matkustaminen näyttäisi olevan toistuvaa toimintaa, sillä jokaiselle rekisteröidylle on kertynyt keskimäärin 2-3 merkintää vuodessa, Suomen Asiakastiedon liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen kertoo tiedotteessa.  

Muhonen arvelee, että osalla merkinnän saaneista kyse on välinpitämättömyydestä, kun oma taloudenhallinta on suistunut raiteiltaan. Maksuhäiriömerkintä voi haitata merkittävästi esimerkiksi vuokra-asunnon saamista.  

Asiakastiedon mukaan maksamattomista tarkastusmaksusta aiheutuu yleensä niin sanottu UMS-merkintä, joka tarkoittaa suppeaa ulosottoa. Kun kyseessä on suppeasta ulosotosta aiheutunut merkintä, se poistuu kun velka on kokonaisuudessaan suoritettu.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.