Mainos

Joukkojen osittaisen vetäytymisen alku Itä-Ukrainassa lykkääntyi vuorokaudella – kansainvälinen tuomioistuin tutkii Venäjän osuutta sodassa

Ukrainan armeijan ja Venäjän tukemien separatistijoukkojen vetäytyminen Itä-Ukrainassa lykkääntyi perjantaista lauantaihin.

– Joukkojen ja sotatarvikkeiden poisvetäminen alkaa lauantaina, marraskuun 9. päivänä kello 12 Kiovan aikaa, sanoi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin edustaja Martin Sajdik perjantaina.

Ukrainan johto sanoi aiemmin perjantaina, että se oli valmis aloittamaan joukkojensa pois vetämisen lähellä Petrivsken kylää Donetskin alueella, mutta separatistit vaativat, että operaatiota lykätään seuraavaan päivään.

Kauan odotettu vetäytyminen on ehto tapaamiselle, jossa Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja hänen ukrainalainen kollegansa Volodymyr Zelenskin on määrä keskustella ensi kertaa kasvotusten.

Huipputapaamisen päivämäärää ei ole sovittu. Sovittelijoina toimivat Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron.

Kansainvälinen tuomioistuin tutkii Venäjän osuutta sodassa

Perjantaina YK:n kansainvälinen tuomioistuin ilmoitti, että sillä on toimivalta käsitellä haastetta, jossa Ukraina syyttää Venäjää separatistijoukkojen tukemisesta.

Venäjä on pyytänyt tuomioistuinta hylkäämään jutun sillä perusteella, ettei kansainvälisellä tuomioistuimella ole mitään tekemistä asian kanssa.

Ukraina haastoi Venäjän oikeuteen jo 2017. Syynä oli, että Venäjä olisi rikkonut YK-sopimusta terroristisen toiminnan tukemisesta kuljettamalla aseita ja käteistä Itä-Ukrainan separatistijoukoille. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja