Jörn Donner valittiin vuoden karikatyyripersoonaksi

Jörn Donnerin eleet ja ilmeet inspiroivat karikatyristeja ja pilapiirtäjiä.

Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta Skarpit on valinnut Vuoden 2013 suomalaiseksi karikatyyripersoonaksi, eli karikatyypiksi, kirjailijan, elokuvaohjaajan ja kansanedustajan Jörn Donnerin.

Loppusuoralla Donnerin kanssa karikatyypin tittelistä kisasivat konsernijohtaja Björn "Nalle" Wahlroos ja koomikko Jope Ruonansuu.

Vuoden karikatyypin valintaan vaikuttavat muun muassa runsas esilläolo vuoden aikana, sekä persoonallinen, karikatyristeja ja pilapiirtäjiä innoittava ulkomuoto ja kasvonpiirteet.

Jörn Donnerin eleet ja ilmeet ovat jääneet vuosikymmenten varrella lähtemättömästi suomalaisten mieleen, ja hänen persoonansa on vain vahvistunut iän myötä. "Jörkka" on kulttuurilegenda, joka innoittaa jokaisen karikatyristin laatimaan hänestä oman näkemyksensä.

Vuoden karikatyyppi valittiin nyt neljännen kerran. Aiemmin tittelin ovat saaneet Sofi Oksanen, Jutta Urpilainen ja Timo Soini.

Killan jäsenten näkemykset vuoden karikatyypistä ovat esillä Skarppien vuosinäyttelyssä Kampin kauppakeskuksen pop-up-tilassa. Näyttely esittelee viime vuoden ajankohtaisista henkilöistä tehtyjä karikatyyrejä, sekä muutamia pilapiirroksia. Vuoden karikatyyppi Jörn Donner saa valita omakseen yhden itseään esittävistä töistä.

(MTV VIIHDE)

Lue myös:

    Uusimmat