Mainos

Jorma Uotinen valitsee Sarjakuva-Finlandian saajan

Uuden sarjakuvapalkinnon, Sarjakuva-Finlandian, saajan valitsee tanssitaiteilija Jorma Uotinen. Ensimmäinen Sarjakuva-Finlandia myönnetään Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalin yhteydessä 20. huhtikuuta.

Sarjakuvan tunnustuspalkinto myönnetään kotimaiselle tekijälle ansiokkaasta sarjakuva-albumista, jonka hän on tehnyt yksin tai toisen osapuolen kanssa.

Sarjakuva-Finlandian kymmenen ehdokkaan joukosta löytyvät esimerkiksi Juba Tuomola (Viivi ja Wagner Juhlakirja) sekä Milla Paloniemi (Kiroileva siili).

Sarjakuva-Finlandian palkintosumma on 5000 euroa.

Ehdokkaat:

Tapani Bagge – Samson: Kekkonen vasta-alkaville ja edistyville (Kustannus Jalava)

Mieleenpainuva ja kattava elämänkerta-sarjakuva yhdestä Suomen tärkeimmistä historiallisista henkilöistä. Aihealueen laajuudesta huolimatta terävä ja kiinnostava henkilökuva.

Juba: Viivi ja Wagner Juhlakirja (Arktinen Banaani)

Upeasti toteutettu kokoelma esittelee uudella ja raikkaalla lähestymistavalla Suomen suosituimman sanomalehtisarjakuvapiirtäjän tuotantoa. Vaikuttava teos, joka sisältää tekijän nasevia kommentteja ja maalauksia.

Pauli Kallio – Kati Kovács: Väritetyt unet (Arktinen Banaani)

Tarina tempaisee lukijan keskelle unimaailmaa tavalla, joka hakee vertaistaan. Teoksen taide tyylinmuutoksineen tekee tarinasta lähes fellinistisen lukukokemuksen.

Mikko Ketola – Anssi Rauhala: Bosporin helmi (Minerva Kustannus Oy)

Tekijät jatkavat vaikuttavaa teossarjaansa esikuvansa tunnustaen ja omaleimaisen tyylinsä säilyttäen. Asiantuntemus ja taustatyön määrä suorastaan pursuaa kansien välistä.

Anne Muhonen: Ada 4 – Kaikki menee hyvin (Kustannusliike Robustos)

Katkeransuloisen romanttinen tarina, jonka goottielementit istuvat loistavasti juoneen. Karkeahko, hiomaton piirros tekee tarinasta todentuntuisen.

Tommi Musturi: Toinen Toivon kirja (LIKE)

Teoksen melankolinen tunnelma, värit ja sivujen säännöllisyys kuvaavat täydellisesti keski-ikään ehtineen ihmisen elämää. Rutiinien turvallisuus, kaiho, toiveet ja unet - kaikki tämä koskee ja kouraisee syvältä.

Milla Paloniemi: Kiroileva Siili (Kustannusosakeyhtiö Sammakko)

Hauska ja naseva strippikokoelma, jota pönkittää piirtäjän tuore ja omintakeinen piirrostyyli. Tämä pieni pahasuinen siili todellakin sulattaa sydämet!

Johanna Sinisalo – Ilkka Ruokola: Muumimamman vaarallinen nuoruus (Egmont Kustannus)

Teos jatkaa Muumien perintöä kiinnostavalla tarinalla ja mukaansatempaavalla kuvituksella. Teos luo onnistuneella tavalla uusia näkökulmia kaikkien tuntemaan maailmaan.

Tiitu Takalo: Kehä (Suuri Kurpitsa)

Teoksessa on onnistuttu ansiokkaasti vangitsemaan ystävyyden ja rakkauden tematiikka. Tekstin ja piirroksen tasapainotus hakee vertaistaan.

Petteri Tikkanen: Kanerva ja yks juttu (LIKE)

Tunnelmallinen tarina pakottaa miettimään vaikeaa aihetta uudesta näkökulmasta. Loistavasti toteutettu kokonaisuus,jonka vahvuus piilee tarinassa ja kulminoituu hiottuun piirrosjälkeen.

(MTV3-STT)

Teosten kansikuvat löytyvät osoitteesta: www.sarjakuvafinlandia.fi/teokset

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.