Jope Ruonansuun kalapuikkoviikset kasvavat Movember-kampanjassa – katso kuva ja lista julkkisosallistujista

Movember-kampanjassa mukana oleva suosikkikoomikko Jope Ruonansuu kasvattaa marraskuun ajan kalapuikkoviiksiään hyvän asian puolesta.

Movember-kampanjan tarkoituksena on kerätä viiksiä kasvattamalla varoja hyväntekeväisyyteen sekä laajentaa tietoisuutta miesten terveydestä - eritoten eturauhasen syövästä. Tarkoitus on siis kasvattaa mahdollisimman näyttävät viikset ja hankkia niille euroja lahjoittavia tukijoita.

– Mun parta on aika vaaleeta, että ei tässä mitään kunnon viiksiä saada, mutta mukana olen hyvän asian puolesta. Hyvin voin olla marraskuussa ajamatta partaa, kun ei juuri nyt ole mitään kuvauksia käynnissä, Jope kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Jope kertoo aikaisemminkin kasvatelleensa leikillä lomapartaa, mutta rooleja varten mies on turvautunut usein apukonsteihin.

– Jos roolissa on tarvittu partaa tai viiksiä, niin usein omaa partaani on esimerkiksi värjätty. Kuvauksissa olen harvoin pärjännyt ihan vain omalla parrallani, Jope kertoo.

Movember Suomen edustaja Jarno Salmivuori kertoo Suomen viiksikampanjaaan osallistuvan Facebook-sivuston mukaan useita julkisuuden henkilöitä. Jopen lisäksi mukana ovat muun muassa sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula, juontaja Aleksi Valavuori, radiojuontajat Jaajo Linnonmaa ja Jani Nivala sekä Espoon Bluesin ja Tampereen Pyrinnön pelaajia.

Naisten rooli kampanjassa on toimia viiksivallujen tukena ja olla mukana levittämässä sanaa. Niin sanottuna MoSiskona kampanjassa nähdään muun muassa Teresa De Rita-Cavlek.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat