Mainos

Jopa 25 asteen helle palaa ensi viikolla! Mutta juhannuspäivän sää hiljensi jopa Pekka Poudan: "Varmaa on se, että ainakaan noin se ei mene"

2:52
Ensi viikosta on tulossa pääosin poutainen.

Juhannus kolkuttelee jo ovella, minkä vuoksi joka vuotinen polttava puheenaihe, juhannussää, on jälleen ajankohtainen.

MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta kertoo, että ensi viikosta on tulossa erityisesti Keski- ja Etelä-Suomessa hyvin aurinkoinen ja lämmin. Astelukemat voivat näillä alueilla nousta jopa 25 lämpöasteeseen. Matalapaine nostaa kuitenkin sadealueita Pohjois-Suomeen.

Juhannuksena sataa tai paistaa

Ensi viikon lämpimään säähän tulee kuitenkin todennäköisesti dramaattinen muutos. Juhannuspäivän sääkartta hiljensi hetkeksi Pekka Poudan, kun suurikokoinen sadealue näyttää verhoavan koko Suomen kartan.

– Siinä on matalapaine Suomen päällä ja siinä on kunnon sadealue. Se on kuitenkin niin pitkällä, että tuollaisen sadealueen ajoittaminen ja paikallistaminen on ihan huttua. Varmaa on se, että ainakaan noin se ei mene, lupaa Pouta.

Poudan mukaan saderintaman aikataulu ja sijainti tulee varmasti muuttumaan. Varmaa on kuitenkin se, että juhannuksen jälkeen Suomen valtaa keskimääräistä viileämpi sää.  

Viikonlopusta pääosin poutainen

Tulevina päivinä on odotettavissa erityisesti Pohjois-Suomeen poutaista ja aurinkoista säätä. Etelä-Suomeen on iltapäivälle luvattu sateita, mutta aivan pääkaupunkiseudulla nautitaan mahdollisesti auringosta.

Viikonlopusta on tulossa pääosin poutainen koko maahan. Erityisesti sunnuntaiksi on luvattu aurinkoa koko maahan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja