Jopa kolmasosa saksalaisista suhtautuu kielteisesti koronarokotteeseen – miljoonia vanhuksia on vaikea tavoittaa

3:16
Kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola kertoo Kymmenen uutisissa, ollaanko EU-maiden rokotuksiin saamassa vauhtia.

Jopa noin kolmasosa saksalaisista on haluttomia ottamaan koronarokotteen, raportoi MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola Saksasta.

Heikki Piuholan mukaan rokotustahtia Sakasassa hidastaa etenkin rokotettavien tavoittaminen.

– Vanhuksia on vaikea tavoittaa. Esimerkiksi Saksassa on 5 miljoonaa yli 80-vuotiasta ja heistä kaksi miljoonaa asuu kotioloissa. Miten heidät saa rokotetuksi, on kysymys, joka hidastaa alkuvaihetta.

Piuholan mukaan on selvää, että rokotustahti nopeutuu, kun annoksia aletaan pistää myös nuorempiin ikäluokkiin.

Kovat rajoitukset, mutta tauti leviää

Kirjeenvaihtajan mukaan Saksassa koronan ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohden kahden viikon ajalta on 150 tuntumassa.

Lukema on reilusti korkeampi kuin tavoite, jonka mukaan luvun pitäisi olla 50 alapuolella. Kovista rajoituksista huolimatta korona leviää maassa edelleen eikä tartuntaketjuja voida suuren tartuntamäärän vuoksi jäljittää tehokkaasti.

Saksassa ilmoitettiin tänään 32 000 uutta koronatartuntaa ja 1200 koronakuolemaa. Lisäksi maan tehohoitokapasiteetti alkaa olla monin paikoin äärirajoilla. 

– Leviämiseen vaikuttavat väestötiheys, väsyminen pitkään pandemiaan ja välinpitämättömyys. Tästä tulee vielä kova lasku maille. Ei pelkästään suurina tartuntamäärinä ja kuolemina vaan myös konkursseina, masennuksena ja lasten sekä nuorten koulutusvajeena, Heikki Piuhola summaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja