Mainos

Jopa 10 miljoonaa rapua syödään nyt

Ravustus alkaa huomenna. Saaliiksi ennakoidaan aiempien vuosien tavoin 8 – 10 miljoonaa rapua.

Lämmin ja pitkä kesä tuottaa mielenkiintoisen rapukauden. Koeravustusten perusteella ravut ovat jo liikkeellä ja naaraatkin alkavat mennä mertoihin.

Isot koiraat puolestaan voivat jopa hiljalleen valmistautua toiseen kuorenvaihtoon, ja jo ravustuskauden alussa ravut voivat olla hyvin liikkeellä.

Kalatalouden keskusliitto ja Raputietokeskus muistuttavat, että jokirapukantoja on suojeltava rapurutolta. Tältä kesältä on tietoon tullut yksi jokirapuihin iskenyt rapurutto Oulujärveltä, sekä yksi täplärapukantaa kohdannut raputuho, jossa rapurutolla epäillään olevan osuutensa. Rapurutto on siten kohtalokas jokiravulle, mutta voi merkittävästi haitata myös täplärapukantoja ja hidastaa niiden kasvua. Ravun- ja kalanpyydykset on rapuruton leviämisen estämiseksi desinfioitava huolella.

Pyydyksiin nimi ja yhteystiedot

Pyydysten merkintämääräykset muuttuivat viime vuonna. Kaikkiin pyydyksiin, myös rapumertoihin tulee merkitä pyydyksen asettajan nimi ja yhteystiedot sekä tarvittaessa kalastusoikeuden osoittava merkki.

Yksittäisen rapumerran pintamerkiksi riittää 5 cm pinnan yläpuolelle ulottuva koho. Jatana, eli selkäsiiman avulla pyyntiin lasketut merrat on merkittävä vesiliikenteen käyttämillä alueilla 1,2 m vedenpinnasta kohoavilla lippusaloilla ja muualla 15 cm vedenpinnan yläpuolelle ulottuvilla kohoilla tai 40 cm vedenpinnan yläpuolelle kohoavilla lippusaloilla.

Kaikkien 18-64 -vuotiaiden ravustajien tulee maksaa valtion kalastuksenhoitomaksu (22 €/vuosi tai 7 €/7 vuorokautta). Kaikkien ravustajien tulee lisäksi hankkia vesialueen omistajan, esim. osakaskunnan myymä lupa. Tämän luvan hinta vaihtelee.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.