Jokerit-tähti yllätti täysin Lauri Marjamäen – Stanley Cup -voittajasta raaka fakta pöytään

9:18
Videolla juttua Jokereiden kauden päättymisestä.

Jääkiekkoliiga KHL:ssä Helsingin Jokereiden kausi päättyi ennen aikojaan koronaviruspandemian takia. Oman vitkuttelunsa jälkeen KHL seurasi lopulta Jokereiden esimerkkiä, peruuttamalla loppukauden pelit. Syksyn ja talven aikana narrilauman riveissä nähtiin sekä huikeita menestystarinoita kuin myös kysymysmerkkitapauksia.

Jokerit selviytyi KHL:n pudotuspeleissä toiselle kierrokselle, jossa se olisi kohdannut Pietarin SKA:n. Sarja ei kuitenkaan koskaan käynnistynyt, kun koronavirusepidemia alkoi mylläämään Euroopassa.

Jokereiden kauden ylivoimaisesti kovin tarina oli puolustaja Mikko Lehtonen. Ruotsalaisesta HV71:stä Jokereihin siirtynyt Lehtonen paukutti peräti 49 (17+32) tehopistettä runkosarjan aikana.

Lehtosen otteet yllättivät jopa Jokereiden luotsin Lauri Marjamäen.

– En osannut odottaa näin huikeita otteita häneltä, Marjamäki myönsi KHL:n verkkosivujen haastattelussa.

– Hän on erittäin hyvä puolustaja. Hän luistelee hyvin, hän puolustaa vahvasti ja hän on rautaisessa kunnossa. Se mikä erottaa hänet monista muista, on se, miten hän saa toimitettua kiekkoa maalille, kaikkien blokkaajien ohi. Hänellä on aina pää ylhäällä, hänen syöttönsä napsuvat lapoihin ja hän on erittäin motivoitunut kaveri. Hän haluaa vain mennä eteenpäin koko ajan, Marjamäki jatkoi Lehtosesta.

Marjamäki nimittikin Lehtosta Jokereiden kauden MVP:ksi eli arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Toinen yllättävä tarina löytyi tolppien välistä.

Jokerit värväsi kauden alla uudeksi maalivahdikseen kokeneen Antti Niemen. Aiemmin urallaan Stanley Cupin voittoa juhlinut Niemi jäi kuitenkin arvojärjestyksessä jalkoihin, kun latvialainen Janis Kalnins nappasi ykköstorjujan aseman.

– Janis oli huomattavasti parempi kuin viime vuonna. Hän meni huimasti eteenpäin ja se näkyi luvuissa, Marjamäki totesi.

36-vuotiaasta Niemestä Jokerit-luotsi Marjamäki joutui iskemään raa’an faktan pöytään.

– Hän ei onnistunut niin kuin toivoimme, Marjamäki myönsi.

– Kausi ei ollut helppo hänelle, mutta hän oli todellinen tiimipelaaja. Hän käyttäytyi hyvin ammattimaisesti ja hän oli samalla esimerkki muille. Hän saapui seuraan Stanley Cup -voittajana, mutta asiat eivät lähteneet liikkeelle toivotulla tavalla. Hän vain jatkoi kovaa työntekoa päivittäin. Hänen asenteensa oli jotain, mistä jokainen joukkueen jäsen pystyi ottamaan mallia, Marjamäki pohti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja