Jokerit päätti Mörkö-viikkonsa voitokkaasti: tanskalaistykki jysäytti ratkaisumaalin

Jokerit huipensi neljän kotiottelun viikkonsa kolmanteen peräkkäiseen voittoon. Neftehimik Nizhnekamsk kaatui sunnuntaina Helsingissä maalein 3-2.

Marko "Mörkö" Anttilan lempinimellä otsikoidun viikon heikosti 1-5-tappiolla Barys Nur-Sultania vastaan aloittanut Jokerit otti perään neljässä päivässä voitot Admiral Vladivostokista, Kunlun Red Starista ja Neftehimik Nizhnekamskista.

Sunnuntain ottelun 3-2-voittomaalin laukoi toisen erän alussa Nicklas Jensen, jonka hirmukuti upposi keskeltä yläriman alle ilman maskia tilanteessa olleen maalivahti Konstantin Barulinin ohi. Jokerien kahdesta muusta osumasta vastasivat Aleksi Halme ja Petri Kontiola.

Neftehimik meni ottelussa 1-0-johtoon jo reilun minuutin pelin jälkeen Matt Whiten osumalla, mutta Halme tasoitti viiden minuutin kohdalla rannelaukauksella etukulmasta.

Kontiola iski kotijoukkueen johtoon avauserän puolivälin jälkeen, kun hänen ujutuksensa lipsahti ottelun aloittaneen Aleksandr Sharytshenkovin varusteiden alta maaliviivan yli. Neftehimik turvautui jo tässä kohtaa ottelussa maalivahdin vaihtoon.

Vielä avauserässä ruotsalaishyökkääjä Jacob Berglund karkasi läpiajoon ja tasoitti ottelun 2-2:een.

Jokerien illan parhaaksi palkittiin kaksi maalia syöttänyt Henrik Haapala, jonka alustuksesta syntyivät sekä Kontiolan että Jensenin osumat.

Jokerit nousi voiton myötä tasapisteisiin läntisen konferenssin kakkospaikalle yhden ottelun enemmän pelanneen SKA Pietarin kanssa.