Jokerit ei hätkähdä taloudellisesti, vaikka katsomot pysyisivät tyhjinä – Jari Kurri vakuuttaa: "Rahapuoli on kunnossa"

8:59
Jokereihin palannut Kalle Kossila kertoi tunnelmistaan MTV Urheilulle.

Kahdeksannen jääkiekon KHL-liigakautensa torstaina aloittavan Jokerien asetelma vaikuttaa vankalta. Helsinkiläisseura on häikäissyt valmistavissa otteluissa jyräämällä voitosta voittoon, ja osaomistaja Jari Kurrin mukaan liki 20 miljoonan kulubudjetin tulot on varmistettu jo ennen kauden alkua.

– Taloutemme on kunnossa. Sopimuksemme turvaavat alkavan kauden taloudellisesti, Kurri kertoo STT:n haastattelussa.

Maaliskuulle venyvään Jokerien runkosarjaan kuuluu 28 kotiottelua, joista 6. syyskuuta pelattava kamppailu Traktor Tsheljabinskia vastaan on ensimmäinen. 9  000 katsojan yleisökeskiarvolla 28 ottelua tietäisi helsinkiläisille kaikkiaan 252  000 kotikatsojaa. Yleisömäärä toisi 20 euron keskihinnalla Jokerien kassaan noin viisi miljoonaa euroa, ja 35 euron keskimääräisellä pilettihinnalla jo 8,75 miljoonaa.

Kurrin mukaan Jokerit pysyy taloudellisesti kuivilla, vaikka ottelut jouduttaisiin pelaamaan ilman yleisöä. Omistajien tukirahoitussopimus takaa tilanteen.

– Rahapuoli on kunnossa, Kurri kertaa.Jokerien omistajiin kuuluu venäläistaustainen Norilsk Nickel Harjavalta.

Fanit toisivat tunnelmaa

Vaikka talous ei ole katsojista kiinni, Jokerit kaipaa kipeästi fanejaan, jotta halliin saataisiin tunnelmaa.

– Kannattajat kuuluvat paitsi jääkiekkoon, myös urheiluun yleensä, Kurri muistuttaa.

Harjoitusotteluissa Jokerit pääsi pelaamaan kannattajiensa edessä.

– Todella mahtavaa, kun fanimme matkasivat Imatralle harjoitusotteluumme. Ja sitten Tikkurilaan ja Poriin, Kurri iloitsee.

KHL-kauden osalta seura odottaa, millaisia katsomo- ja yleisömääräyksiä viranomaiset antavat.

Pelkkä raha ei riitä houkutukseksi

Jokerien palkkakulut ovat kaudesta 2013–14 lähtien olleet liki 10 miljoonassa vuosittain. Jo SM-liigassa pelatessaan Jokerit käytti palkkoihin eniten rahaa tai oli vähintään kärkikolmikossa palkkojen osalta.

Alkavalla kaudella Jokerit on budjetoinut pelaajapalkkioihinsa yhdeksän miljoonaa euroa. Summa on niin suuri, että seura voisi teoriassa niputtaa narrinuttuun peräti kolme liigamiehistöä, vaikkapa HIFK:n ja Kärpät sekä kolmanneksi Tapparan, TPS:n tai Lukon pelaajat.

– Meidän palkkabudjettimme on lähellä KHL:n 900 miljoonan ruplan (vajaan 10,4 miljoonan euron) palkkakattoa, joka tuli voimaan viime kaudella. Palkan lisäksi voi tulla pelaaja- ja joukkuebonuksia, ne ovat 20 prosentin luokkaa. Eniten etua pelaaja saavuttaa Venäjän palkkaverotuksella Suomen nähden, Kurri vertaa KHL-palkkoja kotimaassa pelaamiseen.

Rahan lisäksi Jokerien valtti on sijainti.

– Jääkiekkomaailmassa sana kiirii eteenpäin. Pelaajat agentteineen tietävät tarkkaan, mitä Suomi, Helsinki ja Jokerit tarjoavat, Kurri muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja