Jokerien tulevaisuudesta uusi tieto – halliasiassa mielenkiintoinen askel

Katso Jokerien KHL-taival 60 sekunnissa – tämä pöyristyttävä lista summaa kritisoidun hankkeen 0:59
Katso Jokerien KHL-taival 60 sekunnissa – tämä pöyristyttävä lista summaa kritisoidun hankkeen

Tulevaisuuden askeliaan kaikessa hiljaisuudessa talsiva Helsingin Jokerit kartoittaa kotihalliaan kaudelle 2023–24. Seura on ilmaissut hiljattain mielenkiintonsa Helsingin jäähallia kohtaan. 

Jokereiden tähtäimessä on SM-liiga. Pääsarja linjasi tiukasti syksyllä, että tie kotimaisen kiekon huipulle kulkee kaikilla halukkailla Mestiksen kautta. Tuleva Mestis-kausi on se juna, johon Jokereiden on ehdittävä.

Lisenssihakemukset sesongille 2023–24 on jätettävä maaliskuun loppuun mennessä. Kysymysmerkkien tulva Jokereiden kohdalla on kuitenkin tunnetusti valtava. 

Yksi lukuisista huolenaiheista on joukkueen tuleva kotihalli. Marraskuussa entisen Hartwall Areenan pääomistajat Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg käynnistivät osakkeidensa myynnin.

TIlannetta mutkistavat kuitenkin pakotteet. Toistaiseksi Helsinki Halli Oy:n myyntiprosessista ei ole tarjolla uutta rohkaisevaa tietoa. 

Jokerit katsoo nyt Ilmalan sijaan myös toisaalle. MTV Urheilu tavoitti Helsingin jäähallia pyörittävän Jääkenttäsäätiön toimitusjohtajan Tom Kivimäen. Kivimäki paljastaa, että seuran suunnalta on hiljattain kyselty mahdollisuutta pelata Mestistä Nordenskiöldinkadulla.

 – He kysyivät, että jos Mestis-lisenssi saadaan, niin miten se olisi mahdollista, Kivimäki toteaa. 

Näkymät hallin käyttöasteen suhteen ovat luonnollisesti haastavat, sillä se on SM-liigassa pelaavan HIFK:n kotiluola. Lisäksi erilaiset konsertit ja muut tapahtumat täyttävät kalenteria.

Kivimäki ei kuitenkaan poissulje vaihtoehtoa, että Mestis-Jokerit pelaisi ensi syksynä Nordiksella. 

– Kaikki on maailmassa mahdollista, mutta aika työlästä. Jos asia konkretisoituisi, pitäisi mahdollisuutta alkaa purkaa syvemmälle, hän painottaa. 

Jääkenttäsäätiön puolelta mitään ei toistaiseksi ole kuitenkaan luvattu tai Jokereiden kanssa sovittu. 

Jokerit ja HIFK pelasivat Helsingin jäähallissa rinnakkain SM-liigaa vuoteen 1997 saakka. 


Lue myös:

    Uusimmat