Jokereilta yllätysuutinen! Ei hae Liiga-paikkaa nykyisillä ehdoilla

Helsingin Jokerit ei hae SM-liigapaikkaa kaudelle 2025–2026 nykyisillä ehdoilla. Seura tiedottaa päätöksestä verkkosivullaan

Taustalla on seuran hallituksen päätös. Jokerien tavoitteena on edelleen pelata Suomessa korkeimmalla sarjatasolla, mutta se halutaan tehdä vaarantamatta seuran tulevaisuutta.

Ratkaisu on yllättävä, sillä vielä lokakuun alussa seuran hallituksen puheenjohtaja Mikko Saarni  kertoi Jokerien tähtäävän Liiga-kelpoiseksi kaudelle 2025–26.

SM-liiga kertoi lokakuussa, että kaudesta 2024–25 alkaen sarja siirtyy järjestelmään, jossa Mestiksestä on mahdollista nousta Liigaan karsinnan kautta. Nousevan joukkueen on Mestiksen mestaruuden lisäksi voitettava Liigan viimeiseksi jäänyt joukkue karsintasarjassa.

Lisäksi on täytettävä voimassa olevat lisenssiehdot. Liiga on arvioinut Jokereille liigaosakkeen hinnaksi noin 3,8 miljoonaa euroa. Tämä on merkittävin yksittäinen kustannus nousussa. 

Vuosina 2014–2016 SM-liigaan nousseet Sport, KooKoo ja Jukurit maksoivat samasta osakkeesta aikanaan noin 1,8 miljoonaa euroa. 

Kesäkuussa strategiansa julkaissut Jokerit nimesi tuolloin pääteemoikseen vastuullisuuden, juniorityön kehittämisen ja seuran taloudellisen omavaraisuuden. 

Jokerit Helsinki Oy kokee, että tavoittelemalla Liiga-nousua nykyisillä ehdoilla vesitetään kaikki yllä olevat arvot, joihin seura on sitoutunut. Jokereiden tavoitteena on edelleen tulevaisuudessa pelata kotimaan korkeimmalla sarjatasolla ja tavoitella Suomen mestaruutta, mutta niin on tapahduttava taloudellisesti järkevillä ehdoilla. Nykyisellä mallilla tämä ei ole mahdollista. 

Ensi kaudella Jokerien tavoitteena on voittaa Mestiksen mestaruus, mutta tiedotteen mukaan Liiga-nousua ei tavoitella mainituista syistä johtuen. Nousuun tässä vaiheessa suunniteltuja varoja suunnataan junioriputken kehittämiseen. 

Mestiksessä tällä kaudella pelaava Jokerit teki paluun kotimaan sarjoihin yhdeksän vuoden KHL-jakson jälkeen. Seura on tätä nykyä täysin uudessa omistuksessa. 

Lue myös:

    Uusimmat