Mainos

Jokelan vankikarkurien uskotaan pyrkivän ulkomaille

Tuusulassa sijaitsevasta Jokelan vankilasta eilisaamuna paenneiden miesten uskotaan pyrkivän ulkomaille. Suomen rajavalvontaviranomaisten lisäksi myös muiden maiden vastaavia viranomaisia on varoitettu karkureista. Jokelan vankilasta karkasi virolainen ja venäläinen vanki. Kaikkia rajoja kuitenkin tarkkaillaan, sillä pakoreitti ei välttämättä suuntautuisi ainakaan suoraan miesten kotimaihin.

Vankikarkurit ovat 25-vuotias virolainen Oleg Ivaine ja 23-vuotias venäläinen Valerii Raikerus, entiseltä sukunimeltään Rjabov. Molemmat ovat noin 185-senttisiä, normaalivartaloisia ja kaljupäisiä. Ivainella on vasemmassa kädessä tähtitatuointi ja Raikerusilla kaulassa arpia. Miehet pakenivat klassiseen, melkeinpä Aku Ankan sarjakuvista tuttuun tyyliin. He saivat irti yhteisen sellinsä kalterit ja lähtivät livohkaan lakanaköyden avulla. Jotenkin he onnistuivat kiertämään myös vankilan hälytinjärjestelmät.

Raikerus ja Ivaine kärsivät Jokelan vankilassa pitkiä vankeusrangaistuksia huumerikoksista. Raikerus on tuomittu yhdentoista ja Ivaine yli seitsemän vuoden vankeuteen. Vastuu paon tutkinnasta siirrettiin paikallispoliisilta keskusrikospoliisille (krp).

Rikosylikomisario Thomas Elfgrenin mukaan siirtoon ei liity sen kummempaa dramatiikkaa kuin että krp tutki aikoinaan jutut, joista Ivaine ja Raikerus tuomittiin. Miesten taustalta ei löydy väkivaltarikoksia eikä heidän tiedetä olevan aseistautuneita. Varmuuden vuoksi poliisi varautuu silti väkivaltaiseenkin vastarintaan.

-Miesten historia ei sinänsä anna aihetta olettaa mitään, mutta parempi olla realisti ja varovainen. Heitä odottaa vankilassa pitkä vankeusaika, Elfgren huomauttaa.

Poliisi kaipaa yhä vihjeitä etsintäkuulutetuista. Puhelinnumerot ovat (09)83 88 87 02 ja (09) 83 88 8700.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.