Mainos

Joka kodin klassikko Kaj Franck suurnäyttelyssä

Designmuseossa Helsingissä nähdään tänä kesänä muotoilija, professori Kaj Franckin päänäyttely hänen syntymänsä 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Kaj Franck oli siitä erikoinen taiteilija, että hänen selkeitä teoksiaan on miltei jokaisessa suomalaiskodissa. Kukapa ei olisi juonut esimerkiksi Kartio-lasista tai käyttänyt Teema- tai Kilta -astiastoa.

Kaj Franck on kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia lasi- ja keramiikkataiteilijoita, joka yksinkertaisti suomalaista muotoilua poistamalla kaiken turhan. Hän on vaikuttanut suomalaisten jokapäiväiseen esinekulttuuriin ehkä enemmän kuin kukaan muu muotoilija.

Franck toimi Arabian posliinitehtaan ja Nuutajärven lasin taiteellisena johtajana ja suunnittelijana 1940-1970 -luvuilla, jolloin hänen käytännönläheinen estetiikkansa vakiinnutti asemansa suomalaisissa kodeissa.

Franck oli myös opettaja, jolla on ollut -ja on yhä- suuri vaikutus nuorempien muotoilijapolvien kehitykseen.

Designmuseo järjestää Franckin elämäntyötä esittelevän näyttelyn ja julkaisee sen yhteydessä verkkonäyttelyn ja kirjan, joka esittelee kattavasti Franckin tuotannon ja tutkii hänen merkitystään Suomen muotoilun historiassa, erityisesti toisen maailmansodan jälkeisen jälleenrakennuskauden näkökulmasta.

Näyttely avataan keskiviikkona.

Katso Terhi Hyvärisen juttu näyttelystä (Seitsemän uutiset 14.6.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.