Johnson: Jos parlamentti hylkää brexit-lainsäädännön aikataulun, tulossa vaalit

Millaisin todennäköisyyksin Brexit-äänestys tulee etenemään? 1:46
Video: Millaisin todennäköisyyksin Brexit-äänestys tulee etenemään?

Britannian pääministerin Boris Johnsonin mukaan hallitus vetää pois brexit-lakiehdotuksensa, jos parlamentti ei hyväksy sen aikataulua. Tällöin Britanniassa täytyy järjestää parlamenttivaalit.

Johnson sanoi, että erosopimus on pöydällä ja lainsäädäntö, jolla se toteutetaan, kansanedustajien edessä, kertoo BBC.

Opposition kansanedustajat ovat sanoneet, ettei lainsäädännön tarkasteluun ole tarpeeksi aikaa. Arvostelijoiden mukaan pääministeri yrittää hoputtaa lakiehdotuksen läpimenoa alahuoneessa ja ylähuoneessa, jotta kiisteltyä lakipakettia ei voisi tarkastella lähemmin.

– Kyse on parlamentin väärinkäytöstä ja häpeällisestä yrityksestä välttää vastuu, tarkastelu ja kunnon keskustelu, sanoi pääoppositiopuolueen työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn.

Corbyn kehottikin kansanedustajia äänestämään hallituksen aikatauluehdotusta vastaan.

Parlamentin odotetaan äänestävän erosopimukseen liittyvästä lainsäädännöstä ja aikataulusta myöhemmin illalla.

Vihreä valo alahuoneelta tarkoittaisi käsittelyn jatkumista tiukassa aikataulussa. Hallitus yrittää saada lain läpi kolmessa päivässä.

Johnson vetosi parlamentaarikkoihin

Pääministeri Johnson vetosi parlamentaarikkoihin istunnon aluksi. Jos parlamentti tukee lainsäädäntöä, brexit saadaan Johnsonin mukaan tehtyä ja maa voi siirtyä eteenpäin.

– Paras tapa estää haitallinen sopimukseton brexit on äänestää tämän sopimuksen puolesta tänään, Johnson sanoi.

Britannian pääministerin taistelu EU-eron puolesta jatkuu tänään, vain yhdeksän päivää ennen eropäivää. Eron on määrä tapahtua ensi viikon torstaina.

Keskustelu polveili istunnon alussa kalastajien oikeuksista työntekijöiden oikeuksiin. Johnsonin mukaan maa voi aloittaa toipumisen, jos sopimus nyt hyväksytään.

Lue myös:

    Uusimmat